Pentru prima oară după 30 de ani, se cunoaște numărul real al populației care locuiește în R. Moldova: A fost calculat după metodologia internațională de calcul

29 ianuarie 2023, 13:05 Societate 570
Oameni pe stradă.  Sursa: Replica Media

2,6 milioane este numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova. Astfel, pentru prima oară după 30 de ani, se cunoaște cifra, iar acest lucru se datorează adoptării metodologiei internaționale de calcul al populației cu reședința obișnuită, dar și faptului că a fost calculat numărul persoanelor care pleacă și revin în țară.

Calcularea numărului revizuit al populației atât la nivel național, cât și local a fost realizată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova cu susținerea UNFPA Moldova și Swiss Cooperation in Moldova.

Programul de țară al UNFPA pentru anii 2018-2022 este documentul strategic al organizației semnat cu Guvernul Republicii Moldova în baza căruia se oferă asistență tehnică și financiară în procesul de dezvoltare a țării.

Actualul Program de Țară se desfășoară între anii 2023-2027.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media