Pentru prima oară după 30 de ani, se cunoaște numărul real al populației care locuiește în R. Moldova: A fost calculat după metodologia internațională de calcul

29 ianuarie 2023, 13:05 Societate 493
Oameni pe stradă.  Sursa: Replica Media

2,6 milioane este numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova. Astfel, pentru prima oară după 30 de ani, se cunoaște cifra, iar acest lucru se datorează adoptării metodologiei internaționale de calcul al populației cu reședința obișnuită, dar și faptului că a fost calculat numărul persoanelor care pleacă și revin în țară.

Calcularea numărului revizuit al populației atât la nivel național, cât și local a fost realizată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova cu susținerea UNFPA Moldova și Swiss Cooperation in Moldova.

Programul de țară al UNFPA pentru anii 2018-2022 este documentul strategic al organizației semnat cu Guvernul Republicii Moldova în baza căruia se oferă asistență tehnică și financiară în procesul de dezvoltare a țării.

Actualul Program de Țară se desfășoară între anii 2023-2027.
Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media