Alte două decese confirmate din cauza virusului gripal: Unul dintre cazuri se referă flurona - dublă infecție cu virus gripal și coronavirus

15 ianuarie 2023, 12:25 Sănătate 161
vaccin contra covid-19.  Sursa: Replica Media

Ministerul Sănătății informează despre alte două decese confirmate din cauza virusului gripal, care au fost înregistrate la data de 13 ianuarie. Ambii decedați erau bărbați de 54 și, respectiv, 52 de ani. Cel din urmă caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2.

Ambele cazuri au fost notificate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și sunt în proces de examinare.

Autoritățile din sănătate reiterează că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media