VIDEO/ Preşedintele rus, Vladimir Putin, a participat singur la slujba de Crăciun la Kremlin

7 ianuarie 2023, 13:48 Rusia 271
Preşedintele rus, Vladimir Putin.  Sursa: BBC

În timpul „regimului de încetare a focului” pe care l-a anunțat cu ocazia Crăciunului ortodox, președintele rus, singur - în afară de el erau doar clerici - a asistat la o slujbă în Catedrala Buna Vestire din Kremlin, reiese din filmările prezentate de postul TV „Rossia 1”.

Televiziunea de stat a transmis două clipuri în direct cu Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire, în timp ce preoţii oficiau la miezul nopţii Sfânta Liturghie.

Purtând o haină albastră şi un pulover alb cu guler înalt, Vladimir Putin era singurul credincios participant la slujbă. A fost arătat în timp ce îşi făcea cruce de mai multe ori înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt pentru a prezenta telespectatorilor slujba oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, relatează Reuters.

Acesta este al treilea Crăciun pe care Putin l-a sărbătorit la Moscova din anul 2000, notează Interfax, precedentele două perioade fiind în 2000 (în Biserica Treimii Dătătoare de Viață de pe Dealurile Vrăbiilor), iar în 2001 - în Catedrala lui Hristos Salvator.

Joi, Putin i-a instruit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, să impună o încetare a focului de 36 de ore de-a lungul întregii linii de contact cu ocazia Crăciunului şi a cerut Ucrainei să urmeze exemplul.

În Ucraina, ei insistă că aceasta este ipocrizie și un truc, președintele Vladimir Zelenskiy a numit-o o încercare de a folosi o sărbătoare religioasă ca acoperire.

Kiev a subliniat că bombardamentele din partea rusă după începerea „încetării focului” nu s-au oprit. Au fost raportate atacuri în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei în ultimele 24 de ore, ucigând cel puțin trei persoane și rănind 14, în ciuda presupusei încetări a focului de 36 de ore de la Kremlin pentru Crăciunul ortodox.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media