Ministerul Sănătății: Scade numărul cazurilor de gripă și a altor infecții respiratorii acute

7 februarie 2023, 09:46 Sănătate 94
Răceală și gripă/ Imagine simbol.  Sursa: www.europafm.ro

Numărul cazurilor de gripă sezonieră, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și infecţii respiratorii acute severe (SARI) descrește în continuare, informează Ministerul Sănătății.

Astfel, în a cincea săptămână a anului curent, 30 ianuarie-5 februarie, au fost înregistrate 10 074 de cazuri de IARCS, cu 8,8 % mai puține în comparație cu săptămâna precedentă, 65 – gripă sezonieră, față de 103 cazuri, câte au fost săptămâna anterioară, și 358 – SARI. Se atestă o scădere continuă inclusiv în municipiul Chișinău.

De asemenea, numărul internărilor s-a redus cu circa 14%, în raport cu săptămâna anterioară. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost spitalizate cu gripă 37 de persoane și cu IARCS – 246.

De asemenea, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 442 de cazuri de gripă, 181 276 – IARCS și 7 561 – SARI.

Pentru a menține tendința de descreștere a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute este important să purtăm măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate, să respectăm distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media