Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de principalele valute, la data de joi, 25 mai 2023

25 mai 2023, 07:54 Economie 115
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc se menține stabil în raport cu dolarul american și rubla rusă, dar scade ușor față de euro și crește puțin în comparație cu leul românesc.

Conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei, rata oficială de schimb valutar pentru dolarul american este de 17.7449 lei moldovenești (MDL), o creștere nesemnificativă față de ziua precedentă (+1 ban). În același timp, leul moldovenesc s-a depreciat ușor față de euro: un euro valorează astăzi 19.0801 MDL (-3 bani comparativ cu ieri).

Cursul oficial al leului moldovenesc în raport cu moneda naționala a României a crescut puțin: astfel, un leu românesc valorează azi 3.8457 MDL (+1 ban comparativ cu ziua precedentă).

În ceea ce privește rubla rusă și hryvna ucraineană, acestea au rămas stabile în raport cu leul moldovenesc: un rublu valorează astazi 0.2216 MDL (fără modificare), iar o hryvnâ - 0.4805 MDL (fără modificare).

Este de menționat că orice fluctuație a ratei valutare mai mică de 50 de bani este considerată nesemnificativă.

Delia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media