Serialul de animație „Arthur” se va încheia în 2022, după 25 de ani de difuzare

30 iulie 2021, 11:26 Film 70
Serialul de animație „Arthur” se încheie după 25 de ani de difuzare.  Sursa: BBC

Serialul „Arthur”, cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani de difuzare, scrie The Guardian.

Ultimul sezon va fi difuzat în anul 2022.

Postul de televiziune PBS Kids intenţionează să sisteze producţia serialului la finalul celui de-al 25-lea sezon, a anunţat unul dintre creatorii producţiei TV în timpul unei podcast.

Kathy Waugh, care a fost invitată în cadrul podcastului Finding DW, a spus că serialul de animaţie nu mai este în producţie. Ea a spus că petrecerea cu prilejul încheierii filmărilor a avut loc în urmă cu doi ani.

„Cred că (PBS) a făcut o greşeală, iar „Arthur” ar trebui să revină şi nu cred că sunt singura care crede că au făcut o greşeală”, a precizat Waugh.

„Nu ştiu dacă a fost o problemă de rating sau dacă venise timpul ca „Arthur” să fie pensionat”, a mai spus ea.

Serialul de animație „Arthur”, lansat în 1996, este o adaptare a unei populare serii de cărţi semnate de Marc Brown, care a creat personajul omonim în 1976. Eroul serialului este un porc-furnicar, familia şi prietenii acestuia. Producţia a fost difuzată şi în alte ţări în afara Statelor Unite.

Serialul de animaţie, multiplu premiat cu Emmy şi recompensat cu alte distincţii, s-a remarcat de-a lungul timpului pentru lecţiile referitoare la diversitate și incluziune socială.

Producţia a declanşat o controversă în 2019 în urma unui episod care includea o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Episodul, în care profesorul lui Arthur, domnul Ratburn, se căsătoreşte cu partenerul său, Patrick, a fost catalogat drept inadecvat pentru copii de Alabama Public Television. Postul de televiziune a refuzat să difuzeze acest episod.

Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Carol Greenwald, a spus că PBS va continua să difuzeze episoade în reluare.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media