Vicepremierul Nicu Popescu, întrevedere la Bruxelles cu eurodeputații Siegfried Mureșan și Dragoș Tudorache: „Datorită ajutorului UE țara noastră a putut să-și sporească reziliența”

24 ianuarie 2022, 19:26 Politică 68
Vicepremierul Nicu Popescu, întrevedere la Bruxelles cu eurodeputatul Siegfried Mureșan.  Sursa: MAEIE

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut în cadrul vizitei la Bruxelles o întrevedere cu europarlamentarul român Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului Partidului Popular European Creștin Democrat și președintele comisiei parlamentare de asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Printre subiectele discutate cu oficialul european au fost modalitățile de îmbunătățire a infrastructurii de transport, rutiere și feroviare, precum și investițiile în noi surse de energie, în special energia regenerabilă, care să fie amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

„Am remarcat că datorită ajutorului Uniunii Europene, un sprijin consistent financiar dar și completat cu întreaga expertiză a UE ce a fost pusă la dispoziția autorităților, țara noastră a putut să-și sporească reziliența în criza energetică cu care ne confruntăm”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu europarlamentarul român Dragoș Tudorache, vicepreședintele grupului Renew Europe și raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Nicu Popescu a comunicat angajamentul autorităților de la Chișinău de a întreprinde măsuri noi, inclusiv în baza Agendei de asociere 2021 - 2027, pentru a produce schimbări în beneficiul întregii societăți în domeniul energiei regenerabile, digitalizării, mediului ambiant, justiției, combaterii corupției, asigurării statului de drept și a unui mediu de afaceri propice investitorilor.

Prioritățile cetățenilor noștri rămân aceleași ca și angajamentele asumate prin Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, document care - cu sprijinul instituțiilor europene - va deveni locomotiva transformării interne a țării noastre.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

Tot astăzi, Popescu a avut o întrevedere oficială cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Întâlnirea s-a desfășurat într-un context în care la nivel regional, tensiunile dintre Rusia și Ucraina au atins cote maxime din ultimii ani.

Potrivit unui comunicat al ministrului, „în cadrul discuției cu șeful Alianței Nord-Atlantice am accentuat importanţa dezescaladării situaţiei de securitate regională, promovării dialogului, identificării soluţiilor politice şi evitarea acţiunilor de ordin militar în contextul actualei crize de securitate de pe continentul european”.

Popescu s-a întâlnit și cu secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană unde s-au discutat subiecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova în ceea ce privește modernizarea sectorului de apărare, dar și combaterea pandemiei de COVID-19.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media