FOTO/ A fost reluată circulația pe podul de la Prut, la Galați – Giurgiulești, după reparație. Ce lucrări de reabilitare au fost efectuate

25 decembrie 2021, 16:51 Auto 259
S-a reluat circulația pe ambele benzi ale Podului peste râul Prut.  Sursa: cnadnr.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România anunță că începând cu ziua de miercuri, 22 decembrie, au fost ridicate restricțiile de circulație instituite pe podul de peste râul Prut, la Galați – Giurgiulești, situat pe DN 2B la km 149+841.

Pe durata efectuării lucrărilor, circulația s-a desfășurat semaforizat pe o singură bandă.

Autoritățile române mai precizează că lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit și se află în avans cu 2 luni față de termenul contractual. Podul cu o lungime de 125,2 m a fost construit în anul 1949.

„Lucrările au constat în consolidarea grinzii cu zăbrele la Clasa 1 de încărcare, șablare și vopsire tablier, reparații la placa de beton armat care susține calea pe pod, refacerea căii rutiere pe pod și a trotuarelor, amplasarea de parapeți pietonali noi precum și efectuarea de lucrări de reabilitare/reparații la racordări cu terasamentele etc.”, se arată în nota informativă.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media