Şeful-adjunct al Procuraturii municipiului Chişinău, Adrian Popenco, și-a depus demisia

6 ianuarie 2022, 12:45 Justiție 165
Adrian Popenco.  Sursa: magistrat.md

Şeful-adjunct al Procuraturii municipiului Chişinău, Adrian Popenco, a demisionat din sistemul Procuraturii. La moment atribuțiile acestuia sunt exercitate de echipa de manageri ai Procuraturii mun. Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Astfel, Adrian Popenco a demisionat din sistemul Procuraturii la data de 31.12.2021, din proprie inițiativă.

La moment atribuțiile acestuia sunt exercitate de echipa de manageri ai Procuraturii mun. Chisinau până la identificarea persoanei care va exercita temporar interimatul funcției.

Ulterior, funcția vizată urmează a fi scoasă la concurs conform procedurilor legale.

Adrian Popenco și-a început cariera în Procuratura Anticorupție în 2007. A fost numit șef adjunct al instituției respective în noiembrie 2013. În toamna anului 2015, a ajuns în atenția opiniei publice după ce a primit și a înregistrat denunțul lui Ilan Șor împotriva fostului premier Vlad Filat, scrie Anticorupție.

Prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 1430-p din 21 Noiembrie 2017, Popenco a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a luat la control în 2020 averea procurorului Adrian Popenco, după publicarea unei ample anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice despre viața de lux a acuzatorului.

Într-o investigație a portalului Anticoruptie.md reporterii scriau că Adrian Popenco locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, de lângă Capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație. Cu toate acestea, omul legii susține că nu îi aparține nimic. După spusele sale, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media