Oamenii legii au reușit să evacueze toți vizitatorii parcului de distracții Orheiland -„Poliția s-a autosesizat și urmează să stabilească toate circumstanțele”

28 ianuarie 2022, 16:25 Societate 462
Polițiștii evacuează vizitatorii Orheiland.  Sursa: captură video/Marina Tauber

În pofida faptului că au întâmpinat rezistența autorităților de la Orhei și a deputatei „Șor” Marina Tauber, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au reușit să evacueze vizitatorii parcului de distracții Orheiland.

Potrivit INSP, oamenii legii s-au deplasat la parcul de distracții Orheiland pentru asigura respectarea legii, în conformitate cu hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 20 ianuarie 2022, care interzice aflarea pe terenurile de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

În urma măsurilor întreprinse de către polițiști la moment nu sunt careva cetățeni prezenți pe teritoriul zonei de agrement, așa cum prevede hotărârea impusă de către autorități. Poliția s-a autosesizat urmează să stabilească toate circumstanțele”, ne-a comunicat ofițera de presă a INSP, Ana Chiseliță.

Amintim că mai mulți polițiști s-au deplasat astăzi la parcul Orheiland de la Orhei, unde autoritățile au instituit propriile reguli. Aceștia au fost însă întâmpinați de deputata partidului „Șor”, Marina Tauber, de președintele de raion Dinu Țurcanu și de primarul Pavel Verejanu, care au insistat că nu au de gând să se supună deciziilor autorităților centrale și cerut oamenii legii să părăsească teritoriul parcului.

Anterior, Inspectoratul General al Poliției a îndemna administrația raionului și a Primăriei municipiului Orhei să aducă în concordanță Hotărârea teritorială cu decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP) și a avertizat că responsabilii riscă să fie sancționați pentru încălcarea legii.

Totodată, IGP a anuțat că a înaintat în acest sens un șir de prescripții, iar materialele acumulate pe numele persoanelor cu funcție de răspundere din Orhei vor fi remise Centrului Național Anticorupție.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media