Novak Djokovic rupe tăcerea și recunoaște că a mers la un eveniment infectat cu COVID-19. Precizările sportivului

12 ianuarie 2022, 09:07 Sport 163
Novak Djokovic.  Sursa: ABC News

După mai multe zile de tăcere, Novak Djokovic a venit cu o declarație în care a prezentat pe larg s-a întâmplat în zilele care au urmat după testarea sa pozitivă. Sârbul a transmis că, de fapt, a fost testat pozitiv în seara zilei de 17 decembrie, astfel că nu știa că este infectat în momentul în care, în timpul zilei, a mers la un eveniment în cadrul căruia i-a premiat pe tinerii jucători de tenis din Serbia. A doua zi însă a participat la un interviu pentru publicația franceză L'Equipe, pe care nu a vrut să-l anuleze pentru a nu dezămăgi jurnalistul, însă a dat asigurări că a respectat distanța socială și a purtat mască.

Sportivul sârb a publicat pe pagina sa de Facebook o declarație în care a abordat „dezinformarea continuă” despre activitățile sale și prezența sa evenimentele din decembrie. El susține că multe informații sunt „greșite” și vrea să le „corecteze” pentru a „atenua îngrijorarea sporită a comunității cu privire la prezența sa în Australia și pentru a aborda probleme care sunt foarte dăunătoare și îngrijorătoare pentru familia sa”.

Acesta spune că în tot acest timp s-a străduit „din greu” să asigure siguranța tuturor și respectarea obligațiilor de testare.

„Am participat la un meci de baschet la Belgrad pe 14 decembrie, după care s-a raportat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu COVID 19. În ciuda faptului că nu aveau simptome de COVID, am făcut un test rapid de antigen pe 16 decembrie, care a fost negativ și din abundență. de precauție, a făcut și un test PCR oficial și aprobat în aceeași zi. A doua zi am participat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a prezenta premii copiilor și am făcut un test rapid de antigen înainte de a merge la eveniment și a fost negativ.

Eram asimptomatic și mă simțeam bine și nu primisem notificarea unui rezultat pozitiv al testului PCR decât după acel eveniment.

A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a-mi îndeplini angajamentul de lungă durată pentru un interviu și o ședință foto L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepția interviului L’Equipe.

M-am simțit obligat să merg mai departe și să conduc interviul L’Equipe, deoarece nu voiam să dezamăgesc jurnalistul, dar m-am asigurat că mă distanțez social și că port mască, cu excepția cazului în care îmi făcea fotografia.

În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, reflectând, aceasta a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament”, a explicat Novak Djokovici.

Cât despre cealaltă acuzație care i-a fost adusă, anume că a mințit în formularul complet la intrarea în Australia, unde a bifat că nu a călătorit în altă țară în ultimele două săptămâni, deși fusese în Spania, sârbul susține că totul a fost o greșeală făcută de echipa sa.

„În ceea ce privește declarația mea de călătorit, ea a fost completată de echipa mea pentru mine, așa cum le-a spus și autorităților de la Imigrări când am ajuns, agentul meu chiar și-a prezentat scuzele pentru greșeala asta, anume că am bifat căsuța greșita la întrebarea despre călătoriile precedente.

Este o eroare umană și, cu siguranță, nu intenționată. Trăim în vremuri grele, într-o pandemie, și, în unele momente, astfel de erori pot apărea. Astăzi, echipa mea i-a oferit Guvernului Australiei informații suplimentare pentru a clarifica această speță.

Am simțit că este important să clarific aceste aspecte și nu vor mai face niciun alt comentariu în legătură din respect pentru Guvernul Australiei.

A fost mereu o onoare să joc la Australian Open, turneu care este foarte iubit de jucători, fani și de comunități peste tot în lume și vrea să am șansa să joc împotriva celor mai buni jucători ai lumii și în fața unuia dintre cele mai bune publicuri din lume”, a mai spus Djokovic.


Djokovic, care a refuzat în mod constant să-și dezvăluie statutul de vaccinare în timp ce critica public vaccinurile obligatorii, a declanșat furori când a spus pe Instagram că a primit o scutire medicală pentru a putea să participe la primul turneu de Grand Slam al sezonului care începe lunea viitoare.

Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar unii oameni încă nu pot călători între state sau la nivel global din cauza restricțiilor actuale.

Mulți australieni acuzaseră anterior guvernul că le permite celor bogați și celebrităților să facă ce vor, în timp ce oamenii obișnuiți rămâneau separați de cei dragi care erau bolnavi sau pe moarte.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media