Alte patru sisteme americane HIMARS au ajuns în Ucraina. A sosit și sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II, donat de Germania

2 august 2022, 09:40 Ucraina 200
M142 HIMARS.  Sursa: News Story Ukraine

Sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II, donat de Germania, a ajuns în Ucraina, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. Totodată, au ajuns și cele patru sisteme de rachete americane HIMARS.

„Al treilea frate din familia Long Hand – MLRS MARS II din Germania – a ajuns în Ucraina”, a scris Reznikov, luni, pe Twitter. „Mulțumesc Germaniei și personal colegei mele, ministrul apărării Christine Lambrecht, pentru aceste sisteme. Artileriștii noștri îi salută pe partenerii noștri germani!”, a scris Reznikov pe Twitter.

MARS II este un upgrade german al M270 MLRS folosit și de armata americană. Acesta are o rază de acțiune similară cu cea a sistemului HIMARS donat de Statele Unite Ucrainei, împreună cu o capacitate mai mare de rachete (12 rachete în loc de șase), dar o manevrabilitate ușor mai mică.

Totodată, au ajuns și cele patru sisteme de rachete americane HIMARS.

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System - Sistem de rachete pentru artilerie cu o mare mobilitate) este un lansator multiplu de rachete, realizat la sfârșitul anilor ’90 de compania Lockheed Martin pentru armata SUA, care a fost montat pe un camion M1140 aflat în dotarea trupelor americane.

Trei elemente cheie ale acestei arme o fac extrem de prețioasă și utilă armatei ucrainene:

Mobilitatea. Lansatorul, fiind montat pe un camion militar, poate fi deplasat cu ușurință acolo unde e nevoie. Se pot acoperi rapid distanțe lungi într-o perioadă scurtă de timp.

Lungimea lansărilor. Pe HIMARS pot fi încărcate patru tipuri diferite de rachete care au o rază de acțiune între 70 și 500 de kilometri.

Precizia. Toate tipurile de proiectile folosite de lansator dețin sisteme electronice de ghidare care au o acuratețe a atingerii țintelor de 98%, conform testelor făcute de producător.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media