Odesa: Șase răniți, printre care și un bebeluș, în urma unor bombardamente cu rachete rusești Kalibr lansate dinspre Marea Neagră

19 iulie 2022, 11:13 Ucraina 238
Consecințele unui bombardament în odesa, 19 iulie 2022.  Sursa: t.me/odesacityofficial

Trupele ruse au atacat din nou regiunea Odesa. Noaptea trecută armata Moscovei a lansat dinspre Marea Neagră șapte rachete de croazieră „Kalibr”, care au lovit un sat pașnic din regiunea învecinată cu Republica Moldova, provocând rănirea a șase persoane, inclusiv a unui copil de cinci luni, informează Comandamentul Operaţional „Sud” al armatei ucrainene.

Inamicul a atacat cu cruzime regiunea Odesa noaptea trecută cu șaspte rachete de croazieră „Kalibr” trase din Marea Neagră. Una a fost doborâtă de forțele de apărare antiaeriană, însă șase au lovit un sat pașnic. Șase persoane au fost rănite, inclusiv 1 copil”, se arată în mesaj.

Canalul de Telegram OdessaInfo scrie, cu referire la informațiile procuraturii generale ale Ucrainei, că vâsta copilului rănit în urma atacului este de doar cinci luni.


Rachetele au distrus și incendiat trei case. Mai multe proprietăți private, mașini, o școală și un centru cultural au fost, de asemenea, avariate.

Exploziile au provocat și un incendiu pe o suprafață de 300 de metri pătrați.

Potrivit UNIAN, în noaptea de marți, 19 iulie, s-au auzit explozii și în orașul Odesa, dar și în suburbii. Nu au fost raportate victime.

Armata rusă a bombardat regiunea Odesa și pe parcursul zilei de luni, 18 iulie. Una dintre rachetele lansate dinspre Marea Neagră a lovit din nou podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka.

De menționat că, începând de luni, 18 iulie, două transportoare inamice de rachete operaționale-tactice Kalibr „sunt în serviciu de luptă” în Marea Neagră, a declarat Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media