Mama lui Igor Dodon, bănuită de complicitate alături de fiul său la îmbogățire ilicită: Procurorii i-au raportat rezultatul expertizei pe munițiile depistate la domiciliul acesteia

10 august 2022, 12:38 Justiție 1221
Igor Dodon și mama sa.  Sursa: Zugo.md

După ameliorarea stării de sănătate, mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, s-a prezentat la Procuratura Anticorupție (PA) unde i-au fost aduse la cunoștință, acum două săptămâni, învinuirile - complicitate alături de fiul său pe capătul de acuzare privind îmbogățirea ilicită.

„Pe 27 iulie curent i s-a adus la cunostință învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită”; ne-a comunicat procurora din cadrul PG Mariana Cherpec, respinsabilă de relațiile cu mass-media.

Totodată, Galina Dodon a fost și astăzi, 10 august, la PA pentru pentru a i se aduce la cunostință rezultatele unei expertize.

Potrivit portalului anticorupție.md, este vorba despre un raport de expertiză privind muniţii pentru arme de vânătoare, depistate în timpul percheziţiei din casa părintească a fostului şef al statului de la Sadova, care nu erau păstrate corespunzător, informație confirmată pentru Replica Media și de procurora Cherpec.

„I s-a adus la cunostință rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia în procesul de efectuare a perchezițiilor”, a precizat Cherpec.

Amintim că, Galina Dodon, mama fostului președinte al țării, a fost citată la Procuratuă pe 15 iulie, însă nu s-a prezentat, unde urma să îi fie înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele acestuia Petru Merineanu. Potrivit PA, la domiciliului mamei ex-președintelui Dodon au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689.600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA. Suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei lui Igor Dodon, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla PSRM.

Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită.

Amintim că, și Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova este acuzată de complicitate la îmbogățire ilicită, alături de soțul ei, Igor Dodon, pe unul din cele patru capete de acuzare aduse acestuia.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să înghită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Actualmente, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia își petrece mandatul de arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media