Prețul la gaz ar putea crește până la 29 de lei pentru un m3. Moldovagaz va cere ANRE majorarea tarifului

6 septembrie 2022, 19:21 Economie 197
Aragaz .  Sursa: Replica Media

Președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, anunță că va cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Eenergetică (ANRE) o nouă majorare a tarifului. Potrivit prognozei celor de la Moldovagaz, tariful ar putea crește până la 29 de lei pentru consumatorii casnici.

Vadim Ceban spune că Moldovagaz SA va trimite ANRE o cerere de majorare a tarifului până la sfârșitul lunii septembrie.

„Conform prognozei noastre, excluzând abaterile de tarif pentru acest an, prețul unui metru cub de gaz pentru consumatori va fi de 29 de lei”, a spus Ceban, subliniind că decizia va fi luată de autoritatea de reglementare a statului în cadrul unei ședințe deschise.

Șeful Moldovagaz spune că în acest moment se desfășoară consultări corespunzătoare cu ANRE, ținând cont de modificările viitoare aduse unor reglementări privind procedura de aprobare a tarifelor.


Acum cinci zile, Vadim Ceban a anunțat că prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova de compania rusească Gazprom pentru luna septembrie 2022 va constitui 1 882 de dolari pentru mia de metri cubi, cu 428,28 de dolari mai mare decât cel din luna august, care a fost de 1485,5 de dolari.

În prezent, conform hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de la 4 august, tariful la gaz pentru consumatorii casnici este de 22,99 lei pentru un metru cub.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media