„Liz Truss a fost întotdeauna pe partea bună a politicii europene”. Președintele Ucrainei a felicitat-o pe succesoarea lui Boris Johnson

6 septembrie 2022, 12:31 Ucraina 115
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Reuters

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, i-a mulțumit lui Boris Johnson pentru sprijinirea Ucrainei în calitate de prim-ministru al Marii Britanii și a felicitat-o ​​pe succesoarea sa, Liz Truss, pentru alegerea sa în funcție.

„Boris Johnson, un mare prieten al poporului nostru, părăsește mandatul. Am vorbit cu el azi. Ca întotdeauna, a fost o conversație foarte bună. De obicei se spune că nu există prietenie în politică, dar Boris este cazul când te înțelegi cu o jumătate de cuvânt, când prietenia există, când este puternică și când ne întărește cu adevărat ambele stări”, a spus Zelenskiy, mulțumindu-i în numele tuturor ucrainenilor, scrie Hromadske.

„Aștept deja când va fi posibil să continuăm cooperarea cu Boris în noul său statut. De asemenea, aștept cu nerăbdare începerea cooperării cu noul prim-ministru al Marii Britanii, doamna Liz Truss”, a adăugat președintele ucrainean.

După cum a menționat Zelenskiy, Liz Truss este binecunoscută în Ucraina, deoarece „a fost întotdeauna pe partea bună a politicii europene”.

„Și cred că împreună vom putea face mult mai mult pentru a ne proteja popoarele și a învinge toate eforturile distructive ale Rusiei. Principalul lucru este să ne păstrăm unitatea. Și cu siguranță se va întâmpla”, a spus Zelenskiy.

Liz Truss a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator și va prelua funcția de prim-ministru al Marii Britanii, la două luni după demisia lui Boris Johnson. Liz Truss, care a ocupat funcția de secretară de externe în cabinetul de miniștri condus de Boris Johnson în ultimul an, a câștigat 57% din voturile membrilor Partidului Conservator. Oponentul său, Rishi Sunak a luat 43%.

Truss devine imediat lidera partidului și va prelua oficial funcția de prim-ministru marți, 6 septembrie, după întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media