Poliția, avertisment pentru protestul Șor programat luni: „Desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise”

27 noiembrie 2022, 17:00 Societate 315
Proteste ȘOR, 6 noiembrie.  Sursa: captură video/Rlive

Poliția Reublicii Moldova a venit cu un mesaj special legat de protestul anunțat al Partidului Șor pentru ziua de mâine, luni 28 noiembrie ce urmează să aibă loc de la ora 13.00 în fața sediului Procuraturii Generale. Reprezentanții forțelor de ordine spun că se vor afla la datorie și avertizează că ar putea avea loc provocări și incomodități pentru circulație.

„Amintim organizatorilor întrunirii că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise”, este unul din avertismentele poliției.

În același timp, reprezentanții forțelor de ordine amintesc despre faptul că „întrunirile” din ultimele săptămâni nu au avut un caracter pașnic și că „organizatorii întrunirii poartă răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal, pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune”.

„Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, se mai arată în comunicatul Poliției.

La final, poliția face un apel cetățenilor „să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte indicaţiile forţelor de ordine” și dă asigurări că va face tot posibilul pentru a evita crearea de disconfort locuitorilor capitalei.

„Menționăm că poliția în continuare va asigura ordinea publică și va acționa cu promptitudine și transparență în procesul de activitate, nu va da curs provocărilor și va acționa conform cadrului normativ. Îndemnăm participanții la întrunire să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate, sau dacă devin martori ai unor situații de destabilizare a ordinii publice, la numărul 112, ori să anunțe cel mai apropiat polițist”, se mai arată în comunicat.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media