DRRM oferă gratuit tehnologie de ultimă generație pentru 20 de instituții de învățământ din Republica Moldova

28 noiembrie 2022, 14:03 Educație 205
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.  Sursa: drrm.gov.ro

Zeci de școli și licee din Republica Moldova au primit astăzi, 28 noimbrie, echipamente IT de ultimă generație, din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în cadrul proiectului Digitalizare în Educație, susținut de Guvernul României. Donațiile valorează aproximativ 840.000 lei.

Astfel, DRRM oferă laptopuri, imprimante multifuncționale și table interactive SMART pentru 20 de instituții de învățământ.

„Venim astăzi în susținerea educației din Republica Moldova. Procesul educațional trebuie să își urmeze cursul, mai ales în aceste perioade dificile. Tehnicile de predare trebuie să se adapteze noilor vremuri, să fie completate de tehnologia digitală. Prin digitalizarea celor 20 de școli din Republica Moldova aducem viitorul mai aproape de elevi. Vă doresc să folosiți aceste echipamente cât mai bine pentru ca să avem rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Donațiile din partea Guvernului român, în valoare de aproximativ 840.000 lei, vin în urma solicitării primite din partea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

„Suportul acordat de Guvernul României pentru Republica Moldova este unul enorm. Astăzi suntem la un nou proiect care ține de digitalizarea educației. Toate țările au pus accent pe dotarea instituțiilor cu cele necesare pentru utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul educațional. Acest proiect este dedicat necesității de a crește calitatea studiilor. Mulțumesc DRRM pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului și pentru donația oferită astăzi”, a spus ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală.

Echipamentele IT donate de DRRM ajung la 20 de unități de învățământ care nu au bugetul necesar pentru asigurarea unui proces educațional calitativ, care să poată oferi elevilor accesul la informație și metode inovative de predare și învățare.

Evenimentul a avut loc, la Casa Guvernului din Chișinău, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu și a ministrului Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală, alături de E.S. ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, directorii celor 20 de unități de învățământ și de reprezentanți ai autorităților locale.

Prin donarea acestor echipamente, DRRM urmărește stimularea prezenței la cursuri a elevilor și reducerea abandonului școlar, precum și îmbunătățirea eficienței procesului de predare-învățare pe baza utilizării tehnologiei de ultimă generație, inclusiv pentru elevii din medii defavorizate.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media