MAI: 31 de raioane au fost reconectate la rețeaua de energie electrică; Cinci puncte de trecere a frontierei spre Ucraina sunt inactive

23 noiembrie 2022, 20:19 Societate 117
Troleibuz deconectat, 23 noiembrie.  Sursa: mai.gov.md

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu noi informații despre consecințele deconectării masive a curentului electric în Republica Moldova, provocate de bombardamentele rusești asupra Ucrainei. Potrivit autorităților, 31 de raioane din țară au fost deja conectate la energie electrică, din acestea 13 sunt conectate parțial. Totodată, cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza lipsei de curent electric pe teritoriul Ucrainei.

În prezent, forțele sistemului afacerilor interne sunt mobilizate la maxim pentru asigurarea ordinii, siguranței și securității sociale prin număr sporit de patrule și servicii oferite cetățenilor, spun reprezentanții MAI.

Pe țară sunt implicate aproximativ 125 echipaje de patrulare, dintre care 56 în Chișinău.

În capitală încă se circulă cu dificultate. Au fost înregistrate accidente neînsemnate. La fluidizarea traficului rutier per țară sunt implicați 250 de polițiști, dintre ei 112 sunt implicați în capitală. În regim intens activează circa 1 000 de polițiști.

Poliția împreună cu carabinierii asigură în continuare paza obiectivelor strategice cu efective sporite.

Cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea, motivul fiind lipsa energiei electrice pe teritoriul Ucrainei.

Serviciile 112 sunt asigurate integral, la fel și în cazul intervențiilor la situații excepționale.

Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în regim normal.

Biroul Migrație și Azil funcționează în regim normal, la fel și centrele de cazare, menționează MAI.

31 de raioane din țară au fost deja conectate la energie electrică, din acestea 13 sunt conectate parțial. În doar patru inspectorate de poliție din țară nu este încă energie electrică, autoritățile lucrează la soluționarea problemei. Totuși, dispeceratele de poliție funcționează în regim normal.

Acum municipiile Chișinău și Bălți sunt conectate parțial la electricitate. Autoritățile responsabile lucrează la restabilirea conectării la energie electrică.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media