FOTO/ Cafea, ton și articole vestimentare – în cantități comerciale, dosite pentru a fi introduse ilegal în țară. Alte cinci tentative de transportare, contracarate de către vameși

22 noiembrie 2022, 10:43 Justiție 50
mărfuri ilicite.  Sursa: customs.gov.md

În ultimele 12 ore, funcționarii vamali au contracarat cinci tentative de transportare și introducere frauduloasă a bunurilor pe teritoriul Republicii Moldova, prin nedeclararea acestora.

Primele patru cazuri, au fost înregistrate în cadrul postului vamal Leușeni, unde pentru realizarea controlului de specialitate s-au prezentat trei microbuze și un autocar, ce se deplasau din Uniunea Europeană spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite.

Astfel, în urma controlului fizic al unităților de transport și a coletelor neînsoțite, de către funcționarii vamali au fost depistate: cafea, ton, haine sportive, piese auto uzate, veselă în asortiment, recipiente pentru probe biologice – toate în cantități comerciale și dosite printre colete cu scopul eludării de la controlul vamal.

Cel de-al cincilea caz a fost înregistrat de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, Serviciul persoane fizice, în cadrul controlului vamal asupra bagajelor pasagerilor de la ruta Varșovia – Chişinău.

Astfel, în rezultatul controlului, în bagajul unei doamne în vârstă de 26 de ani, au fost depistate: 5 telefoane mobile de ultimă generație și mai multe uscătoare de păr, toate nedeclarate organului vamal.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor, iar făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al RM.


Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media