Tăierea ilicită a copacilor va înceta? Autoritățile municipale vor crea un soft de monitorizare a arborilor din Chișinău

21 noiembrie 2022, 09:28 Mediu 80
Copac tăiat ilegal, defrișări.  Sursa: Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” va crea un soft de monitorizare a arborilor din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, 21 noiembrie, de șefa întreprinderii municipale, Victoria Covali, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

„Lucrăm la un soft. În fiecare arbore o să fie bătut un cui care o să aibă un cip. Fiecare arbore va fi introdus în program și va fi monitorizat, cipul va conține informații despre arbore - când a fost plantat, ce lucrări au fost făcute și o să avem un instrument ca să ținem sub control toate schimbările care au loc, inclusiv și securitatea acestora, să nu fie vandalizați, furați. Așteptăm să vină cuiele respective, vrem să le testăm. Paralel, se lucrează la soft. Când o să finalizăm, o să mediatizăm acest proces”, a declarat Victoria Covali.

Amintim că la 16 noiembrie, angajații de la Întreprinderea municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” (AGSV) anunță că au depistat, în timpul controalelor planificate, lipsa a 50 de arbori din parcul „Lunca Gâştei” din capitală. Dacă vor fi găsiți, făptașii vor fi amendați și obligați să recupereze prejudiciul cauzat.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media