Decanter: Negru de Purcari, în top cele mai bune vinuri clasice din lume

2 septembrie 2022, 18:15 Vinurile Moldovei 339
Negru de Purcari.  Sursa: Purcari
Un vin autohton a fost inclus în top cele mai bune vinuri clasice de pe întreg mapamondul. Este vorba de Negru de Purcari 2019 care a fost inclus de prestigioasa revistă Decanter. Astfel, potrivit rezultatelor finale, vinul nostru se poziționează într-un club select alături de Dom Pérignon 2008, Sassicaia 2018 (Tenuta San Guido) sau Hill of Grace 2016 (Henschke).


În fiecare an, echipa Decanter degustă peste 30.000 de vinuri din întreaga lume. La sfârșit de fiecare an, revista și experții săi din întreaga lume sunt rugați să nominalizeze cele mai impresionante vinuri. În trei categorii – vinuri clasice, vinuri neobișnuite și vinuri cu cel mai bun coeficient preț/calitate, scrie FineWine.md.

Pentru a fi nominalizate pentru Decanter Wines of the Year, în cadrul celor trei categorii, toate vinurile alese trebuie să fie inițial evaluate drept „excepționale” în cadrul degustărilor din cursul anului. Odată nominalizat, vinul este încă o dată evaluat/degustat în orb de un panel, după care se ia decizia pentru includerea sau neincluderea în lista Decanter.

Negru de Purcari este un vin iconic din Republica Moldova, considerat cel mai popular vin al țării. Reprezintă un cupaj din trei soiuri — Cabernet Sauvignon, Saperavi și Rară Neagră — maturat, de regulă, 18 luni în butoi de stejar francez. Pe plan internațional, a fost primul vin basarabean care a luat medalie de aur.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media