VIDEO/ Ministrul de Externe al Rusiei: „Vom face totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Moldova și Transnistria”

1 septembrie 2022, 11:03 Rusia 422
Serghei Lavrov.  Sursa: AFP

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că țara sa este dispusă să facă totul pentru a „proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova”. Mai mult, diplomatul rus s-a referit și la politica pe care o promovează guvernarea de la Chișinău, făcând referire la relațiile cu partenerii europeni.

„Vom face totul pentru ca interesele populației vorbitoare de limba rusă din Republica Moldova să nu fie afectate în niciun fel. Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, pretinde la obținerea unui statut special. Apropo, deja are unele elemente ale unui statut special.

Cred că conducerea moldovenească va lua o decizie corectă, dacă va înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov.

Autoritățile de la Chișinău, deocamdată, nu au venit cu o reacție la declarația șefului diplomației ruse.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media