NO COMMENT/ Momentul în care procurorul Iarmaliuc iese grăbit de la perchezițiile din sediul PSRM și evită să discute cu jurnaliștii

11 noiembrie 2022, 13:05 Justiție 324
Procurorul Petru Iarmaliuc, la sediul PSRM.  Sursa: Replica Media

În jurul orei 12:00, procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc a ieșit grăbit din sediul central Partidului Socialiștilor, acolo unde de dimineață se desfășoară percheziții în dosarul de finanțare ilegală a PSRM. Jurnaliștii prezenți la fața locului au încercat să discute cu el, însă fără succes.

Procurorul care instrumentează în dosarul „Kuliok” la pas grăbit a ieșit din clădire, evitând astfel să discute cu reprezentanții mass-media prezenți acolo. S-a urcat într-o mașină care îl aștepta deja și s-a făcut nevăzut.

Amintim că, procurorii anticorupție au descins în această dimineață, 11 noiembrie, cu percheziții la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a formațiunii.

În reacție, formațiunea a declarat că „este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM”.

La 2 iunie curent, procurorii Anticorupție au descins la sediul central al Partidului Socialiștilor (PSRM) de pe strada Columna din capitală, acțiuni procesuale de ridicare a documentelor în contextul investigațiilor pe dosarul „Kuliok”.

Dosarul „Kuliok” a fost deschis în baza unor înregistrări apărute în spațiul public în vara anului 2019 în care se vede cum oligarhul fugar Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă neagră cu calendar președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

Totodată, în luna august curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul contabilei Partidului Socialiștilor. În urma descinderilor, oamenii legii au depistat şi ridicat telefonul mobil al acesteia, în care au fost găsite conversaţii cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin serviciile de mesagerie online, privind circumstanțele finanțării PSRM.

Potrivit procurorilor, contabila de partid este învinuită de complicitate, împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane, la acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media