Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație a Congresului american, condusă de David Price: Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane

19 octombrie 2022, 19:05 Politică 71
Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație a Congresului american, condusă de David Price.  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu câțiva membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane.

Șefa statului a menționat că țara noastră a condamnat chiar din prima zi războiul Rusiei contra Ucrainei și că este nevoie de eforturi internaționale continue pentru a restabili pacea în Europa.

Președinta Maia Sandu a mai spus că Republica Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și pentru a-și ajuta cetățenii să facă față prețurilor mari la energie în iarna ce vine.

Legislatorii americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele și de a păși pe calea europeană. Șefa statului a subliniat că se pune accent pe reforma justiției și combaterea corupției.

De asemenea, se mizează pe colaborarea strânsă cu Statele Unite pentru a-i aduce în fața legii pe cei care au fraudat bugetul țării, iar azi se ascund de justiția moldovenească pe teritoriul SUA.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media