Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație a Congresului american, condusă de David Price: Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane

19 octombrie 2022, 19:05 Politică 83
Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație a Congresului american, condusă de David Price.  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu câțiva membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane.

Șefa statului a menționat că țara noastră a condamnat chiar din prima zi războiul Rusiei contra Ucrainei și că este nevoie de eforturi internaționale continue pentru a restabili pacea în Europa.

Președinta Maia Sandu a mai spus că Republica Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și pentru a-și ajuta cetățenii să facă față prețurilor mari la energie în iarna ce vine.

Legislatorii americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele și de a păși pe calea europeană. Șefa statului a subliniat că se pune accent pe reforma justiției și combaterea corupției.

De asemenea, se mizează pe colaborarea strânsă cu Statele Unite pentru a-i aduce în fața legii pe cei care au fraudat bugetul țării, iar azi se ascund de justiția moldovenească pe teritoriul SUA.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media