Direcția generală, educație și tineret din cadrul Primăriei Chișinău a solicitat o expertiză tehnică la liceul „Lucian Blaga”, după ce o bucată de tencuială a căzut peste o elevă. Pavaloi: „Vorbim nu de lucrări efectuate de instituțiile de sector, ci de cele executate aleatoriu, de către personal necalificat”

20 octombrie 2022, 11:10 Educație 197
Liceul Lucian Blaga din Chișinău.  Sursa: detsriscani.md

Șeful Direcției generale, educație și tineret din cadrul Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a anunțat că a solicitat o expertiză tehnică din partea inginerilor calificați pentru a clarifica care a fost cauza desprinderii tencuielii de la liceul „Lucian Blaga” din capitală, care a căzut peste o elevă.

„Am constatat că în cabinetul în care s-a petrecut acest incident neplăcut s-a făcut reparație cosmetică de către instituție, fără a pune la curent Direcția de sector. A fost tencuit de sine stătător podul, fără a fi respectate normele în construcție, nu a fost folosită plasă, nu a fost folosit grund pentru beton si mortare. La ziua de astăzi am solicitat o expertiză tehnică care va concluziona dacă lucrările au fost executate neconform. Vorbim aici nu de lucrări efectuate de instituțiile de sector, ci de cele executate aleatoriu, de către personal necalificat. Vom reactualiza Ordinul ca în astfel de situații, când încep anumite lucrări curente, să fim informați ca să delegăm un inginer cu studii în domeniu ca să dirijeze acest proces de reparații curente”, a declarat Pavaloi.

Șeful Direcției generale, educație și tineret din cadrul Primăriei Chișinău a precizat că în anul 2019 instituției i-au fost alocate 1 mil. 514 mii lei pentru a fi construit gardul și termoizolată o parte a clădirii.

„În urma calamităților din acest an, au fost schimbate și câteva foi de ardezie, dar a fost solicitată suma de 700 de mii de lei pentru lucrări, apoi au mai solicitat 415 mii de lei, după efectuarea agendei de lucrări. În prezent se efectuează lucrări de schimbare a acoperișului pe partea afectată. Tot în 2022, au fost alocați peste 1 milion de lei pentru reparația blocurilor sanitare”, a subliniat Andrei Pavaloi.

Potrivit lui Adrian Pavaloi, eleva s-a ales doar cu o sperietură, iar starea de sănătate nu i-a fost afectată.

„Din punct de vedere medical, consecințe nu sunt. Am apelat la medici, medicii au examinat copilul, nu au fost depistate traumatisme”, a precizat Pavaloi.

Șeful Direcției generale, educație și tineret a conchis că va veni cu o informație suplimentară despre cine se face vinovat în acest caz, după ce vor fi prezentate constatările experților în construcție.

Amintim că marți, 18 octombrie, o bucată de tencuială a căzut peste o elevă la Liceul „Lucian Blaga” din Chișinău.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media