DOC/ SA „Energocom” va contracta un credit de 25 de milioane de euro. Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat noi măsuri

17 noiembrie 2022, 22:08 Societate 174
Ședința CSE.  Sursa: gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat joi, 17 noiembrie, noi decizii. Astfel, SA „Energocom” va contracta un credit de 25 de milioane de euro pe un termen ce nu va depăși 12 luni. Totodată, în decizia CSE, este menționat că pe perioada stării de urgență, nu vor putea fi suspendate actele administrative individuale prin care s-a dispus numirea sau eliberarea din funcție a unei persoane cu funcţie de demnitate publică.

Mai exact, SA „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 000 000 EUR, pe un termen ce nu va depăși 12 luni. Condiţiile contractului de împrumut, entitatea creditoare şi modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite şi aprobate de către Consiliul SA „Energocom” și confirmate de către Agenția Proprietății Publice.

Totodată, potrivit deciziei CSE, se va permite însoţitorilor delegaţiilor străine antrenați în asigurarea misiunilor de protecție a demnitarilor străini de a introduce, purta și folosi pe teritoriul Republicii Moldova armele din dotarea acestora clasificate la poziția tarifară 9301 90 000, în limitele Legii nr. 218/2012 privind modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc.

Ministerul Afacerilor Interne va efectua autorizarea și va duce evidența acestora în conformitate cu procedura stabilită pentru armele de apărare și pază.

Mai mult, s-a decis ca pe perioada stării de urgență nu pot fi suspendate actele administrative individuale prin care s-a dispus eliberarea din funcție a unei persoane cu funcţie de demnitate publică, dar și actele administrative individuale prin care o persoană a fost numită într-o funcție de demnitate publică.


Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media