Fostul președinte american Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024

16 noiembrie 2022, 11:25 SUA 179
Donald Trump.  Sursa: CNN

Fostul președinte american Donald Trump, care urmărește să devină al doilea comandant șef ales vreodată pentru două mandate neconsecutive, a anunțat marți seara că va solicita nominalizarea la președinția republicană în 2024, scrie CNN.

„Pentru a face America din nou mare și glorioasă, în seara asta îmi anunț candidatura la președinte al Statelor Unite”, a spus Trump în fața unei mulțimi adunate la Mar-a-Lago, proprietatea sa din Florida, unde va avea sediul campaniei sale.

Înconjurat de aliați, consilieri și conservatori influenți, Trump a ținut un discurs relativ modest, plin de afirmații false și exagerate despre cei patru ani de mandat.

Pentru a evoca nostalgia pentru perioada petrecută în funcție în rândul republicanilor care au dat semne de oboseală a lui Trump în urma mandatului intermediar, el a contrastat frecvent realizările sale pe primul mandat cu politicile administrației Biden și cu climatul economic actual.

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte SUA încearcă să recupereze lumina reflectoarelor, după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului.

Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă.

Actele prin care fostul președinte şi-a stabilit candidatura au ajuns la Comisia Electorală Federală cu puţin timp înainte de a-şi face anunţul la Mar-a-Lago.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media