Defrișări ilicite în parcul „Lunca Gâștei” din capitală. Zeci de salcâmi, arțari și stejari au fost tăiați de persoane necunoscute

16 noiembrie 2022, 12:32 Mediu 284
Copac tăiat ilegal, defrișări.  Sursa: Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi

Angajații de la Întreprinderea municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” (AGSV) anunță că au depistat, în timpul controalelor planificate, lipsa a 50 de arbori din parcul „Lunca Gâştei” din capitală. Dacă vor fi găsiți, făptașii vor fi amendați și obligați să recupereze prejudiciul cauzat.

Potrivit Asociației, persoane necunoscute au tăiat ilegal 50 de arbori din speciile salcâm, arțar, stejar cu diametru de la 8-40 cm şi volum de 20 metri cubi.

Secția Inspectorat a AGSV a întocmit toate demersurile necesare pentru stabilirea persoanelor care se fac vinovate de tăierile ilicite.

Făptaşii urmează a fi atraşi la răspundere în conformitate cu art.122 Cod Contravențional al Republicii Moldova, cu achitarea prejudiciului cauzat mediului.

Conform art.122 Cod Contravenţional al Republicii Moldova, Aln. (2), tăierea ilegală a arborilor şi arbuştilor din spaţiile verzi, vătămarea lor sau a unor părţi ale lor, defrişarea şi/sau strămutarea, fără permisiunea autorităţii administraţiei publice locale coordonată cu autorităţile administraţiei publice pentru mediu, se sancţionează cu amendă de la 50 (2 500 lei) la 100 (5 000 mii lei) de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 300 (15 mii lei) la 500 (25 mii lei) de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu recuperarea prejudiciului.

În acest context, „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” (AGSV) solicită cetăţenilor implicare şi responsabilitate, iar în cazurile când cunosc despre comiterea defrişărilor sau altor ilegalităţi în parcurile municipale, să apeleze serviciul 112 sau linia verde Î.M. „AGSV”, tel. 067 88 07 00.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media