Candidatura lui Dumitru Robu, respinsă de CSP și la funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS

1 noiembrie 2022, 12:22 Justiție 218
Dumitru Robu.  Sursa: Replica Media

După tentativa eșuată de a fi numit procuror general adjunct la Procuratura Generală, Dumitru Robu pierde și șansa de a fi numit șef adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Consiliul Superior al Procurorilor a respins în ședința de astăzi candidatura acestuia ce a fost înaintată de procurorul general interimar Ion Munteanu.

„CSP a hotărât: a respinge interimatul funcției de adjunct al procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, dispus Dumitru Robu prin ordinul procurorului general interimar din 25 octombrie 2022”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Aminitm că, la ședința precedentă, plenul CSP a respins candidatura lui Dumitru Robu, înaintată de noul procuror general interimar, Ion Munteanu, la funcția de procuror șef-adjunct al Procuraturii Generale. Dintre cei 10 membri ai CSP prezenți la ședință, doar doi și-au exprimat acordul pentru numirea lui Dumitru Robu în funcția de adjunct al procurorului general interimar.

Fotoliul lui Dumitru Robu a fost înlocuit de Ion Munteanu - adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție. Decizia a fost aprobată, la 11 octombrie , de membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Mandatul procurorului general interimar Dumitru Robu a expirat miercuri, 5 octombrie. Ulterior, atribuțiile pentru o perioadă scurtă de timp au fost preluate de adjunctul responsabil de domeniul urmăririi penale Eduard Bulat.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media