Fost dublu campion mondial la box, Nikolai Valuev, chemat în armata rusă pentru a participa la război

30 septembrie 2022, 15:51 Rusia 215
Nikolai Valuev.  Sursa: Sky Sports

Vladimir Putin l-a recrutat pe Nikolai Valuev, fost campion la box în vârstă de 49 de ani, pentru a lupta în Ucraina, transmite presa rusă. Fostul sportiv are 2,13 m și 149 de kilograme și este considerat cel mai înalt și mai greu campion mondial din istoria boxului. Acesta a obținut tilul mondial la categoria supergrea WBA și l-a păstrat în perioada 2005 - 2009.

Într-un interviu acordat presei de stat ruse, el a declarat că i s-a înmânat convocarea când se afla în Donbas, în estul Ucrainei. Spre deosebire de ceilalți colegi parlamentari ai săi, i s-a spus să meargă la biroul de înregistrare și înrolare militară.

„În opinia mea, toată lumea a primit o citație”, a declarat el pentru publicația de limbă rusă Izvestia. „Oare voi merge? Bineînțeles, voi merge acum la biroul de înrolare” a spus Valuev.

După ce s-a retras în 2009, a intrat în politică și s-a alăturat parlamentului rus în 2011, ca membru al partidului Rusia Unită, care îl susține pe Putin.

Anunțul acestuia vine după ce fostul fotbalist rus și fostul jucător de la Everton, Diniyar Bilyaletdinov, a fost chemat să lupte în Ucraina, așa cum dezvăluit tatăl său.

Fotbalistul a fost chemat să lupte în Ucraina, cu toate că depășea cu doi ani vârsta maximă pentru înrolare.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media