Președinta Maia Sandu se va întâlni cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, duminică

5 martie 2022, 12:53 Politică 200
Maia Sandu, Antony Blinken.  Sursa: Președinția Republicii Moldova/Mandel Ngan/Pool/AFP/Getty Image

Întâlnirea dintre președinta Republicii Moldova Maia Sandu și Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken, va avea loc duminică, 6 martie. Înaltul oficial american va vizita Chișinăul și va avea întrevederi cu oficialii moldoveni în cadrul unui turneu european în șase țări.

Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale de la Chișinău, după întrevedere, care ava avea loc la ora 11:15, președinta Maia Sandu și Secretarul de Stat Antony J. Blinken vor susține o conferință de presă comună, în incinta Președinției.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, avionul Delegației oficiale a SUA va ateriza astăzi la Chișinău. Alte detalii despre sosirea oficialului american nu au fost făcute publice de către instituțiile de stat de la Chișinău.

Amintim că Departamentul de Stat al SUA a anunțat anterior că Secretarul de stat Antony J. Blinken va efectua o vizită în Republica Moldova, pe 5-6 martie 2022, unde va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu.

Departamentul de stat a anunțat că Blinken va efectua în perioada 3 - 8 martie 2022 vizite în Belgia, Polonia, Republica Moldova, Letonia, Lituania și Estonia în perioada 3 - 8 martie 2022.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media