Polițiștii de frontieră unguri i-au anunțat pe cei români că doar ucrainenii cu pașaport biometric mai pot intra în Ungaria

2 martie 2022, 21:48 România 439
Refugiați.  Sursa: border.gov.md

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră al României a informat că autorităţile de frontieră din Ungaria au transmis Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 2 martie, ora 15:45 (ora României), la frontiera româno-ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al IGPF, transmis Agerpres, se anulează astfel o dispoziţie anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din această ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

„În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România. Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului”, precizează IGPF.

Sursa citată anunţă că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.

„Autorităţile de frontieră ungare cer să se îndeplinească condiţiile de intrare în Spaţiul Schengen, aşa ne-au informat, azi, în jurul orei 15:00. Deci toţi cetăţenii terţi care intră în Spaţiul Schengen trebuie să aibă dreptul de a intra, respectiv paşaport biometric sau viză în paşaportul model vechi. Copiii, la fel”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media