Premierul Bulgariei propune destituirea ministrului Apărării, după ce a refuzat să califice drept război invazia militară rusă în Ucraina

28 februarie 2022, 13:23 UE 219
Stefan Ianev.  Sursa: Profimedia Images
Premierul Bulgariei Kiril Petkov a declarat luni, 28 februarie, că va propune destituirea ministrului apărării Stefan Ianev, după ce a refuzat să califice drept război invazia militară rusă în Ucraina, informează Reuters.

Petkov a spus că actuala coaliţie guvernamentală de la Sofia va avea o şedinţă în cursul zilei pentru a decide destituirea lui Ianev şi a propune un nou ministru al apărării, scrie Reuters și Agerpres.

„Ninciun ministru nu are dreptul la propria politică, în special pe Facebook'', a explicat şeful executivului bulgar, citat de site-ul de ştiri novinite.com.

Anunţul premierului Petkov a fost precedat de o declaraţie făcută duminică seară de Stefan Ianev, din care reieşea clar că va fi înlocuit din funcţia de ministru al apărării.

„Nu aşteptaţi de la mine să demisionez în această situaţie geopolitică. Atribuţiile mele ca ministru al apărării nu sugerează asta. Atât timp cât demisia mea este doar o chestiune de procedură, mă bazez pe „partenerii” de coaliţie şi pe forţa politică care se presupune că m-a sprijinit pentru a mişca lucrurile în ordinea corectă'', a scris Ianev pe Facebook.

Referitor la invazia militară rusă în Ucraina, Stefan Ianev declarase că „nu trebuie să ne grăbim şi să numim asta un război''.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media