Apple lovește și ea piața rusească. Compania suspendă toate vânzările de produse în Rusia

2 martie 2022, 10:12 Tehnologie 149
Apple Rusia.  Sursa: hotnews.ro

Apple se alătură altor companii și răspunde la invazia Ucrainei de către Rusia. Gigantul suspendă toate vânzările de produse în Rusia.

Conform Engadget, firma de tehnologie a oprit „toate vânzările de produse” în Rusia, după ce a întrerupt exporturile săptămâna trecută. Dacă vizitezi magazinul online din Rusia al companiei, o să vezi că fiecare produs este listat ca indisponibil.

Într-o declarație, compania tech a precizat că acest lucru a fost un răspuns la invazie – producătorul de iPhone „stă alături de toți oamenii” răniți de incursiune și se alătură celor „care cer pace”.

Compania a subliniat că a întreprins mai multe acțiuni, dincolo de înghețarea vânzărilor. A limitat Apple Pay și a scos din App Store aplicațiile pentru instituțiile media susținute de stat RT și Sputnik.

Google, Meta și alte companii tehnologice au restricționat sau retras serviciile în Rusia de când a început invazia Ucrainei pe 24 februarie.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media