Victor Chironda revine în funcția de viceprimar al capitalei, printr-o decizie a Curții de Apel: „O să îl rog pe dl. Fadei Nagaceschi să îmi elibereze biroul și să își caute alt spațiu pentru audierea operelor rock”

8 aprilie 2022, 10:25 Politică 744
Victor Chironda.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Curtea de Apel Chișinău a admis spre examinare recursul depus de Victor Chironda la actul emis de Judecătoria Râșcani care a menținut dispoziția Primăriei Chișinău privind eliberarea din funcția de viceprimar. Astfel, potrivit hotărârii magistraților de la Apel, care a anulat încheierea primei instanței, până la examinarea în fond și emiterea unei decizii definitive și irevocabile, Victor Chironda revine în fotoliul de viceprimar.

„Această decizie demonstrează că demiterea mea a fost o răfuială politică, iar încheierea judecătoarei Dodon de la judecătoria Râșcani a avut drept scop tergiversarea maximă a procesului. Din păcate această decizie a generat deja multe consecințe juridice grave. Deja este clar și evident că scopul primarului Ion Ceban a fost înlăturarea mea din procesul autorizării în construcții, în interesele mafiei imobiliare din care a devenit și el parte.

Eu am toate argumentele și dovezile necesare pentru a demonstra că actul de constatare a absenței mele „nemotivate” de la servicu a fost falsificat. Procuratura Chișinău are un proces penal pornit pe acest subiect și sper că procurorul de caz își va îndeplini conștiincios atribuțiile”, a declarat Chironda.

Totodată, Victor Chironda a mai adăugat că va depune o cerere la Primărie prin care va solicita restabilirea în funcție, iar de luni se va prezenta la serviciu.

„O să îl rog pe dl. Fadei Nagaceschi să îmi elibereze biroul și să își caute alt spațiu pentru audierea operelor rock. Până la examinarea cauzei în fond și emiterea unei decizii definitive și irevocabile, eu sunt Viceprimar al mun. Chișinău”, a declarat Chironda.


Amintim că, la 15 iulie 2021, Victor Chironda anunțat că a atacat la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, dispoziția Primăriei Chișinău prin care a fost demis din funcția de viceprimar al capitalei. Acesta a motivat că demisia sa este una ilegală și emisă cu încălcarea procedurii legale, solicitând instanței să fie anulată.

Victor Chironda a fost demis la data de 2 iulie 2021 în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău din funcția de viceprimar al Chișinăului. Pentru demiterea sa au votat 28 de consilieri municipali.

Astfel, pentru demiterea viceprimarului responsabil de urbanism și mobilitate urbană au votat consilierii PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM.

Victor Chironda a fost numit la 15 noiembrie 2019 în funcția de viceprimar al capitalei de către primarul general, Ion Ceban.
Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media