Japonia oferă o asistență umanitară suplimentară de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine

5 aprilie 2022, 12:01 Ucraina 129
Refugiați la frontieră.  Sursa: IGPF
Guvernul japonez va oferi o asistență umanitară suplimentară de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe, potrivit CNN.

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, a spus ministerul într-un comunicat, precum și pentru ajuta țările care au primit refugiați, precum Polonia, Moldova și România.

Suma totală a ajutorului acordat va ajunge la 200 de milioane de dolari de când primul pachet a fost anunțat pe 11 martie, a spus ministerul.

„Guvernul Japoniei va continua să ofere sprijin și să ajute poporul Ucrainei care se confruntă cu dificultăți, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7”, potrivit declarației.

Cele nouă organizații internaționale și japoneze care au primit fonduri sunt Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), potrivit ministerului.

Conform ultimului bilanţ al Biroul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHCR), invazia rusă în Ucraina s-a soldat cu 3.455 de victime în rândul populaţiei civile, între care 1.417 decese şi 2.038 de persoane rănite.

UNHCR consideră însă că cifrele reale sunt considerabil mai ridicate, întrucât mai sunt informaţii de coroborat din anumite zone unde au avut loc confruntări acerbe.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media