Germania vrea să acorde ajutoare de 100 de miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina

8 aprilie 2022, 21:36 UE 157
Graniță, Germania.  Sursa: Picture Alliance/dpa/CTK/S. Kubes

Germania intenţionează să ofere ajutoare de 100 miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina, conform unui document al Ministerelor Economiei şi Finanţelor, consultat de REUTERS, citează Digi24.

„În actuala situaţie, principala problemă a companiilor este să-şi asigure lichidităţile pe termen scurt şi, prin urmare, trebuie să sprijinim firmele şi industriile cu instrumente de credit”, au informat cele două ministere.

Conform planului, Guvernul va oferi împrumuturi estimate la şapte miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina, prin intermediul băncii de stat KfW.

„Companiile de toate mărimile ar trebui să aibă acces la împrumuturi fără dobândă”, se arată în document.

În plus, Guvernul german va oferi garanţii pentru împrumuturi de până la 100 miliarde de euro pentru a ajuta companiile care au probleme cu lichidităţile din cauza creşterii preţului energiei, mai scrie sursa citată de Agerpres. De asemenea, autorităţile iau în calcul injecţii de capital pentru companiile importante. În cazul industriilor mari consumatoare de energie, Executivul intenţionează să subvenţioneze temporar costurile.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media