Parlamentul se convoacă, astăzi, în ședință plenară. Ce proiecte urmează să fie votate

17 martie 2022, 08:00 Politică 265
vot în Parlament.  Sursa: Replica Media

Deputații se vor întruni, astăzi, în ședință plenară, cu începere de la ora 10:00.

Parlamentul va examina proiectele de ratificare a Acordului cu Guvernul Japoniei pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor și a Protocolului privind eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun la Convenția-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind controlul tutunului.

De asemenea, deputații se vor pronunța asupra modificărilor la Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, care prevăd lansarea unui nou instrument financiar pentru întreprinderile mici și mijlocii – garanție de portofoliu de credite.

În prima lectură va fi examinat proiectul de lege care prevede reglementarea principiilor de evaluare a bonității beneficiarului de credit și plafonarea ratei dobânzii aferente contractului de credit.

Urmează a fi examinate proiectele de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și Legii privind achizițiile publice.

Vor fi spuse votului, în cea de-a doua lectură, proiectul de lege cu privire la publicitate; proiectul de lege privind susținerea participanților l acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul celor 30 de ani de la războiul de pe Nistru; proiectul care presupune modificarea modalității de indexare a pensiilor și, implicit, creșterea coeficientului de indexare.

Tot în lectura a doua va fi dezbătut proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.

Și modificările la Regulamentul Parlamentului vor fi examinate în lectura a doua. Potrivit proiectului, Secretarul general al Parlamentului va avea atribuții de gestionare a bugetului instituției și de angajare și eliberare a funcționarilor publici.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media