Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă are un nou director. Concursul a fost câștigat de Natalia Catanoi, medic pe ambulanță

21 mai 2022, 10:45 Sănătate 233
CNAMUP.  Sursa: ambulanța.md

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) are o nouă conducere. Este vorba despre Natalia Catanoi, o angajată a centrului care a câștigat concursul pentru funcția de director al Centrului, organizat de Ministerul Sănătății, scrie SănătateInfo.md.

Potrivit sursei, Natalia Catanoi este angajată a serviciului CNAMUP din anul 2004, unde a activat până acum în calitate de medic în cadrul echipei de terapie intensivă mobilă.

La concurs au participat alți trei candidați: Serghei Moșneguțu, asistent universitar la Catedra urgențe medicale, Tatiana Bicic, vicedirector medical al CNAMUP și Dumitru Carasic, șeful SMURD Moldova.

Natalia Catanoi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grete Popa” din Iași în anul 2001. După stagiul de practică de un an, revine la Chișinău, unde efectuează rezidențiatul în serviciul de urgență. Din anul 2004 este angajată ca felcer în serviciul de urgență, apoi ca medic de urgență în echipa generală și medic în echipa de terapie intensivă și reanimare, scrie SănătateInfo.md.

Astăzi la cadrul CNAMUP activează 3.829 de angajați: 373 de medici AMU, 1.221 de felceri, 758 de infirmieri, 1.028 de șoferi și 449 de persoane ca personal auxiliar.

Ministerul Sănătății a anunțat concurs pentru funcția de director al CNAMUP la sfârșitul lunii martie anul curent, deși mandatul fostului director expiră peste doi ani. Boris Golovin a declarat că și-a dat demisia, pentru că nu se simte bine, însă lucrează în instituție în calitate de medic control de linie. Până acum interimatul funcției de director a fost exercitat de prim-vicedirectoarea instituției – Svetlana Lupu.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media