ULTIMA ORĂ/ Zdob și Zdub și Frații Advahov s-au calificat în finala Eurovision

11 mai 2022, 00:10 Muzică 972
Zdob și Zdub pe scena Eurovision.  Sursa: captură video

Zdob și Zdub și Frații Advahov s-au calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2022 cu piesa „Trenulețul”. Republica Moldova a fost penultima țară calificată din cele 10 țări care au trecut de prima etapă.

Celelalte nouă țări care s-au calificat alături de Republica Moldova sunt Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina și Olanda.

Finala concursului muzical Eurovision va avea loc sâmbătă, 14 mai.

Vedeți mai jos performanța artiștilor moldoveni din această seară:


Torino, capitala Piemontului, este al treilea oraș italian care găzduiește evenimentul după Napoli (1965) și Roma (1991). Republica Moldova participă la Erovision din anul 2005.
În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.
Concursul Muzical Eurovision 2022 este la cea de-a 66-a ediție.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media