DOC/VIDEO/ Ședința CMC s-a încheiat, fără niciun proiect de decizie aprobat. Ceban, către consilieri: „Nu ați făcut absolut nimic astăzi. Este o mare rușine”

12 mai 2022, 17:00 Politică 139
ședința CMC, ședința Consiliului Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Executivul Primăriei Chișinău va propune astăzi, 12 mai, reintroducerea pe ordinea de zi a subiectului cu privire la ajustarea tarifulului la transportul public municipal în cadrul unei noi ședințe a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și cel cu privire la majorarea tarifelor la gestionarea deșeurilor în municipiul Chișinău.

UPDATE 17.15. „Vreau să vă atenționez că astăzi nu ați făcut absolut nimic, toți luați împreună. Toate 51 de persoane, care sunt prezente în sală nu au luat nicio decizie pentru oameni. Este o mare rușine. La ședință au fost prezenți mai mulți pretori și șefi de direcții. Acești oameni au de muncit de fapt”, a spus Ceban.

Totodată, acesta a adus noi critici asupra guvernării, în special Guvernului și Președinției.

„În ceea ce ține de relația cu Guvernul, eu am depus toate eforturile că în aceste relații să existe compromisuri și soluții pentru diferite domenii. Avem un partid la guvernare care n-a făcut nimic altceva decât să sărăcească populația”, a spus Ceban.

UPDATE 16:00. Proiectul de decizie cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă cu privire la realizarea referendumului municipal pe subiectul terenului fostului Stadion Republican, trecut în ordinea de zi cu votul a 25 de consilieri aleși.

PSRM - 22 pentru; PAS - 4 împotrivă; PCRM - 1 pentru; Partidul Șor - 2 pentru;

PDATE 15:48. Consilierul Platformei DA în Consiliul Municipal Chișinău, Andrei Năstase, s-a dezlănțuit în cadrul ședinței CMC și a venit cu atacuri la formațiunea PAS. Asta după ce Roman Cojuhari a spus că Platforma DA face „jocul socialiștilor” în condiția în care părăsește sala de CMC, deoarece în acest context le-ar oferi consilierilor PSRM majoritate pentru a vota includerea pe ordinea de zi a subiectului de înregistrare a grupului de inițiativă cu privire la realizarea referendumului municipal pe subiectul terenului fostului Stadion Republican.

UPDATE 15:03. Propunerea Executivului Primăriei Chișinău de a include pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 12 mai, proiectul de decizie cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă cu privire la realizarea referendumului municipal pe subiectul terenului fostului Stadion Republican (n.r. teren oferit SUA pentru a construi o nouă ambasadă a Americii la Chișinău) a declanșat un scandal de proporții între consilieri. Aleșii municipalității din partea PL au spus că acest proiect „în condițiile actuale (n.r. invazia Rusiei în Ucraina) este o provocare curată”, întrucât „ucrainenii primesc ajutor din partea americanilor”, în timp ce socialiștii au argumentat că „referendumul este unica procedură democratică în lume unde cetățenii benevol se expun despre cum va fi utilizat terenul pe care la moment este amplasat Stadionul Republican.”

UPDATE 11:04. Subiectul cu privire la aprobarea Acordului de parteneriat între municipiul Chișinău, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, exclus de pe ordinea de zi.

UPDATE 10:54. Ședința CMC a început. Consiliera PAS, Zinaida Popa, aleasă președintă a ședinței.Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media