Calea Ferată din Moldova anunță că nu va scumpi biletele de călătorie

17 iunie 2022, 15:25 Societate 118
Gara feroviara Chisinau .  Sursa: Replica Media

Calea Ferată din Moldova nu va scumpi biletele de călătorie. Un anunț în acest sens a fost făcut pe pagina oficială a CFM.

„În contextul scumpirilor continue, Calea Ferată din Moldova anunță că nu planifică careva majorări de preț pentru biletele de călătorie cu trenul. Din motiv că, transportul de călători constituie doar 1 % din veniturile Căii Ferate, modificarea prețului biletelor ar constitui un proces anevoios, iar efectul ar fi minim. În cele din urmă, CFM se axează pe popularizarea acestui mijloc de trasnport în rândul cetățenilor, mărirea fluxului transportului de marfă și extinderea coridoarelor de tranzit.

În prezent, în cadrul întreprinderii, cea mai mare parte din încasări o constituie transportul feroviar de mărfuri. Doar în primul trimestru al acestui an, transportul de mărfuri a crescut cu aproximativ 90 %” își argumentează CFM decizia.

În prezent, prețurile pentru cursele internaționale sunt următoarele:
- Chișinău - București: 605 și 680 de lei, în funcție de clasa de confort. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, vor beneficia de o reducere de până la 40 %.

De asemenea, călătorii au posibilitatea de a procura bilete de tip low-cost pentru pentru cursa Chișinău-București, conform tarifelor SMART- ”Prietenia”, la un preț de doar 19 euro.
- Chșinău - Iași: 90, 100 100 și 130 de lei, în funcție de clasa de confort.

Pentru cursele interne:
- Chișinău -Ungheni: Între 27 și 49 de lei, în funcție de clasa de confort. ( Pentru copiii de până la 12 ani, prețul biletului variază între 14 și 25 de lei). Distanța parcursă- 107 km.

- Chișinău - Bender: 10 lei.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media