IKEA anunță că își vinde toate fabricile din Rusia

15 iunie 2022, 19:51 Rusia 144
Magazinul IKEA.  Sursa: tornadopix.com

IKEA a anunțat, miercuri, 15 iunie, că urmează să își vândă fabricile din Rusia, să-și închidă birourile din această țară și să își reducă numărul de angajați, în prezent de aproximativ 28.000, scrie REUTERS.

„Din păcate, circumstanțele nu s-au îmbunătățit, iar acest război devastator continuă. Lanțurile de comerț și aprovizionare din toată lumea au fost impactate puternic, iar noi nu vedem că ar fi posibil să reluăm operațiunile prea curând”, a transmis Ingka Group, într-un comunicat.

Decizia vine după ce, anterior, IKEA și-a închis magazinele și și-a întrerupt aprovizionarea în Rusia, alăturându-se unui număr mare de companii occidentale care s-au conformat sacțiunilor impuse după invadarea Ucrainei.

Compania suedeză a continuat să-și plătească angajații și va continua să o facă până la sfârșitul lunii august.

Miercuri, IKEA a transmis că nu vede nicio posibilitate să reia vânzările în Rusia, în viitorul apropiat. Compania suedeză a deschis primul magazin în Rusia în anul 2000.

IKEA caută cumpărători pentru patru fabrici și va închide permanent două spații de vânzări și logistică din Moscova și Minsk.

IKEA are 15.000 de angajați în Rusia, iar Ingka Group, care deține toate magazinele IKEA din Rusia, are alți 12.500 de angajați.

Still Ingka, de asemenea, unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din lume, își menține deschise cele 14 mall-uri din Rusia, sub marca „MEGA”.

Compania a spus că dorește să se asigure că oamenii au acces la lucrurile de bază de care au nevoie, inclusiv haine, alimente și farmacii, dar evaluează continuu situația.

De asemenea, a refuzat să comenteze planurile sale pentru cele 17 magazine închise, spunând printr-un e-mail că „explorează diverse opțiuni”.

Un număr mare de importante companii occidentale au plecat din Rusia după ce Putin a ordonat invadarea Ucrainei în 24 februarie. Cel mai recent, Starbucks, McDonald’s și Renault și-au anunțat ieșirea de pe piața rusească.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media