VIDEO/ Candidații la șefia Procuraturii Anticorupție au proba interviului în fața CSP

7 iunie 2022, 07:53 Justiție 233
CSP.  Sursa: Replica Media

Patru candidați au ajuns în următoarea etapă a concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție și astfel astăzi, începând cu ora 08:00, vor susține proba interviului în fața Consiliului Superior al Procuraturii (CSP).

UPDATE 08:29. CSP a purces la intervievare. Presa nu are acces, conform regulamentului.

UPDATE 08:26. Intervievarea candidaților s-a stabilit că va acea loc în ordine alfabetică, însă candidata Veronica Dragalin a solicitat să fie supusă interviului până la ora 10:00 din motiv că după această oră este limitată în timp.

UPDATE 08:22. CSP a constituit o comisie, deși regulamentul nu prevede, pentru a face calculele finale în urma probei interviului. Președintele Comisiei va fi Andrei Cibotari, Andrei Roșca și Constantin Șușu.

UPDATE 08:20. Cu o întârziere de 20 de minute, CSP a declarat ședința deliberativă.

Potrivit hotărârii adoptate, s-a luat act de dosarele de concurs și s-a decis că la proba interviului în fața CSP urmează a fi admiși următorii candidați:

- Adrian Bordianu;
- Victor Brînză;
- Veronica Dragalin;
- Octavian Iachimovschi.

De menționat că, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a finalizat etapa de intervievare a candidaților la 19 mai 2022. Potrivit deciziei, la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată către candidată Veronica Dragalin. Proba de interviu a candidatei Dragalin Veronica la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție (link).
Amintim că la 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Peste o săptămână CSP desemnat-o pe procurora Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct al instituției.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media