VIDEO/ Candidații la șefia Procuraturii Anticorupție au proba interviului în fața CSP

7 iunie 2022, 07:53 Justiție 312
CSP.  Sursa: Replica Media

Patru candidați au ajuns în următoarea etapă a concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție și astfel astăzi, începând cu ora 08:00, vor susține proba interviului în fața Consiliului Superior al Procuraturii (CSP).

UPDATE 08:29. CSP a purces la intervievare. Presa nu are acces, conform regulamentului.

UPDATE 08:26. Intervievarea candidaților s-a stabilit că va acea loc în ordine alfabetică, însă candidata Veronica Dragalin a solicitat să fie supusă interviului până la ora 10:00 din motiv că după această oră este limitată în timp.

UPDATE 08:22. CSP a constituit o comisie, deși regulamentul nu prevede, pentru a face calculele finale în urma probei interviului. Președintele Comisiei va fi Andrei Cibotari, Andrei Roșca și Constantin Șușu.

UPDATE 08:20. Cu o întârziere de 20 de minute, CSP a declarat ședința deliberativă.

Potrivit hotărârii adoptate, s-a luat act de dosarele de concurs și s-a decis că la proba interviului în fața CSP urmează a fi admiși următorii candidați:

- Adrian Bordianu;
- Victor Brînză;
- Veronica Dragalin;
- Octavian Iachimovschi.

De menționat că, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a finalizat etapa de intervievare a candidaților la 19 mai 2022. Potrivit deciziei, la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată către candidată Veronica Dragalin. Proba de interviu a candidatei Dragalin Veronica la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție (link).
Amintim că la 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Peste o săptămână CSP desemnat-o pe procurora Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct al instituției.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media