LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 140. Președintele Zelenskiy spune că Rusia „nu are curajul” să admită înfrângerea / SUA solicită Rusiei să oprească imediat deportările sistematice a cetățenilor ucraineni

13 iulie 2022, 08:34 Societate 375
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Luptele continuă în estul Ucrainei. Forțele de apărare ale Kievului au atacat noaptea trecută un depozit mare de muniții din orașul Nova Kahovka din regiunea ocupată Herson. Administrația rusă instalată în oraș susține că atacul a provocat moartea a cel puțin șapte persoane, însă informația nu poate fi verificată independent, deși pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu o explozie masivă și mult fum. Oficialii pro-rusi și unii comentatori ucraineni sugerează că explozia a fost rezultatul unei lovituri a noului sistem de rachete americane Himars.

Explozia a afectat un depozit din apropierea unei linii de cale ferată și a unui baraj de pe râul Nipro. Imaginile de la sistemul global de urmărire a incendiilor de la NASA au arătat o serie de incendii secundare în clădirile din jurul locului inițial al exploziei.

Între timp, Rusia continuă bombardamentele în estul ţării. Forțele armate ale Moscovei au atacat de aproape 60 de ori în ultimele 24 de ore localitățile din regiunea Sumy.

În altă ordine de idei, pretinsa republică populară Doneţk şi-a deschis în mod oficial o ambasadă la Moscova.

UPDATE 21:55. Ungaria a declarat miercuri „stare de pericol” din cauza crizei energetice cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat un plan în șapte puncte pentru abordarea crizei energetice și a enumerat măsurile după o ședință de cabinet.

„Situația este foarte dificilă peste tot în Europa din cauza războiului și a sancțiunilor luate ca răspuns”, a spus el, adăugând că noul plan va intra în vigoare în august. Guvernul va intensifica producția internă de gaze naturale de la 1,5 la 2,0 miliarde de metri cubi, în timp ce caută alte surse de gaz. De asemenea, va impune o interdicție de export a surselor de energie precum lemnul de foc și va crește producția internă de cărbune lignit. În plus, guvernul va redeschide o centrală electrică la Matra și va extinde funcționarea centralei nucleare Paks de lângă Budapesta.

Oamenii care consumă cantități mai mari de energie decât media vor trebui să plătească pentru aceasta la prețul pieței, mai degrabă decât la tarifele de stat puternic subvenționate. Acest lucru ar putea afecta până la un sfert din populație, a spus Gulyas. În prezent, Ungaria importă 65% din petrolul său și 80% din gazul său din Rusia.


UPDATE 21:30. Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat, miercuri, că participanții la discuțiile de la Istanbul au convenit asupra creării unui centru de coordonare pentru exportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră, informează Ukrinform.

Delegațiile militare ruse, ucrainene și turce s-au întâlnit miercuri cu oficiali ONU la Istanbul pentru discuții privind reluarea exporturilor de cereale ucrainene pe fondul agravării crizei alimentare globale.

„Ca urmare a întâlnirii, care s-a desfășurat într-o atmosferă pozitivă și constructivă, s-a ajuns la un acord asupra aspectelor tehnice de bază, precum înființarea unui centru de coordonare la Istanbul, la care vor fi prezenți reprezentanți ai tuturor părților, control comun la punctele de ieșire și sosire din port, precum și transportul de securitate pe rutele de tranzit”, a declarat Hulusi Akar.

„La reuniunea patrulaterului s-au ajuns la acorduri cu privire la aspecte tehnice precum controlul comun la punctele de ieșire și sosire din port și asigurarea siguranței navigației pe rutele de transfer”, a adăugat Hulusi Akar. Potrivit oficialului turc, săptămâna viitoare delegațiile Ucrainei și Rusiei se vor întâlni din nou în Turcia pentru a conveni asupra tuturor detaliilor și a semna acordul relevant.


UPDATE 20:30. Forțele ruse și trupele Republicii Populare Lugansk (LPR) au intrat în Seversk din regiunea Donețk din Ucraina, a declarat miercuri Vitali Kiselyov, asistentul ministrului de interne al LPR, potrivit agenției de știri de stat rusă TASS.

Seversk este un alt teritoriu separatist pe care Moscova încearcă să îl smulgă de sub controlul Kievului și se află pe linia întâi a bătăliei pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Siversk este o localitate din regiunea Bahmut situată la 99 de kilometri nord de orașul Donețk cu o populație de aproximativ 11.000 de locuitori înainte de declanșarea războiului. Pentru acesta s-au dus lupte și în 2014, după insurgența separatiștilor pro-ruși din Donbas ce a urmat anexării ilegale a Crimeii de către Rusia.


UPDATE 19:45. Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Coreea de Nord Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Republica Populară Democrată Coreea ca răspuns la recunoașterea așa-zisului „independența” regiunilor ocupate din regiunile Donețk și Luhansk.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă ferm decizia RPDC de a recunoaște așa-zisei „independențe” a teritoriilor ocupate temporar de Federația Rusă în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina. Ca răspuns la un astfel de act neprietenos, Ucraina anunță ruperea relațiilor diplomatice cu RPDC”, se arată în comunicat.


UPDATE 19:00. Două rachete rusești au lovit astăzi regiunea Zaporojie, potrivit administrației militare regionale. Potrivit șefului adjunct al biroului președintelui ucrainean, Kiril Timoșenko, una dintre loviturile cu rachete a rănit șapte oameni.

„A lovit o întreprindere. Șapte persoane au fost rănite. Șeful întreprinderii i-a dus pe angajați la adăpost, ceea ce probabil le-a salvat viața”, a spus el pentru CNN.

Atacurile au loc în timp ce Ucraina își intensifică riposta cu utilizarea artileriei cu rază lungă și a sistemelor de rachete.

„În ultimele două săptămâni, situația a devenit mult mai tensionată, deoarece una dintre bazele militare rusești a fost complet distrusă, un pod de cale ferată a fost aruncat în aer, un tren blindat a deraiat”, a declarat Ivan Fedorov, primarul orașului ocupat Melitopol.

Marţi, o altă bază militară folosită de ruşi a fost distrusă în apropierea satului Mirne, la câţiva kilometri de Melitopol, a adăugat el. CNN menționează că nu poate confirma atacul asupra bazei de la Myrne. Fedorov, care nu se află în Melitopol, a spus că rușii „împiedice plecarea oamenilor din teritoriile ocupate”. El a spus că mai puține mașini au părăsit Melitopol ieri și zeci de mii de oameni rămân în oraș.

„Conform estimărilor noastre, în Melitopol rămân până la 60.000 - 70.000 de locuitori. Aceasta este aproximativ jumătate din populație înainte de invazie”, a spus el.


UPDATE 18:40. Executivul Uniunii Europene a declarat miercuri că a fost interzis tranzitul mărfurilor rusești sancționate pe drumurile UE, dar nu și pe calea ferată, după ce tensiunile dintre Moscova și Lituania, membră a UE, au escaladat din cauza comerțului cu Kaliningrad.

„Tranzitul rutier de mărfuri sancționate cu operatorii ruși nu este permis în temeiul măsurilor UE. Nu există o astfel de interdicție similară pentru transportul feroviar”, a spus Comisia Europeană, adăugând că statele UE ar trebui să verifice astfel de trenuri.

„Comisia subliniază importanța monitorizării fluxurilor comerciale bidirecționale dintre Rusia și Kaliningrad... pentru a se asigura că mărfurile sancționate nu pot intra pe teritoriul vamal al UE”.

Comisia a adăugat că transportul de mărfuri militare și cu dublă utilizare (atât civilă, cât și militară) a fost interzis, indiferent de modul de transport.


UPDATE 18:15. Ucraina „nu are nimic de discutat” în negocierile de pace cu Rusia. Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat pentru CNN că în prezent nu există discuții între Rusia și Ucraina din cauza poziției Moscovei și a agresiunii continue.

„Obiectivul Ucrainei în acest război este de a ne elibera teritoriile și de a ne restabili integritatea teritorială și suveranitatea deplină în estul și sudul Ucrainei. Acesta este punctul final al poziției noastre de negociere”, a spus el.


UPDATE 17:50. Coreea de Nord a recunoscut independența așa-ziselor Republici Populare Donețk și Luhansk, fiind a treia țara care face asta, după Rusia și Siria. Anunțul a fost anunțat de liderul autoproclamat al DNR, Denis Pușilin, pe canalul său de Telegram.

Acesta a spus că ambasadorul Coreei de Nord de la Moscova a înmânat miercuri un document privind recunoașterea republicii așa numitei ambasadoare a Republicii Populare Donețk din Federația Rusă.


UPDATE 17:20. Uniunea Europeană nu va recunoaște pașapoartele rusești eliberate cetățenilor ucraineni din teritoriile ocupate.

Înaltul reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat astăzi că decretul președintelui rus Vladimir Putin de simplificare a procedurii pentru ca toți ucrainenii să obțină cetățenia rusă este „o altă încălcare flagrantă a suveranității ucrainene”.

Procedura simplificată a fost folosită anterior pentru a distribui pașapoarte rusești în părțile ocupate de ruși din regiunile Donețk și Luhansk, unde Rusia a oferit aproape un milion de pașapoarte din 2019.


UPDATE 16:45. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskyi susține că de la începutul invaziei ruse în ucraina armata Moscovei a tras peste 2.960 de rachete în orașele Ucrainei.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este o problemă globală. Va rezista democrația atacurilor tiraniei? Va găsi omenirea mijloace eficiente de a răspunde terorii deliberate a unui stat mai mare împotriva unui stat mai mic? Tactica rusă nu trebuie să devină norma globală, iar lumea ordinea trebuie restabilită”, a spus Zelenskiy într-un discurs la Conferința liderilor asiatici reuniți la Seul.


UPDATE 16:12. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut oprirea imediată a deportărilor rusești ale cetățenilor ucraineni, acuzând Rusia că „separă în mod deliberat copiii ucraineni de părinți și că îi răpește pe alții din orfelinate înainte de a-i pune spre adopție în Rusia”.

„Transferul ilegal și deportarea persoanelor protejate reprezintă o încălcare gravă a Convenție de la Geneva privind protecția civililor și este o crimă de război”.


UPDATE 15:15. Cinci oameni au fost uciși în atacul rușilor la Nikolaev.

Trupele rusești au lansat o serie de atacuri cu rachete asupra localităților din regiunea Nikolaev, iar cel puțin 5 civili au fost uciși, relatează Kyiv Independent citând adjunctul administrației prezidențiale.


UPDATE 14:37. Ucraina crede că un acord de reluare a exporturilor de cereale blocate de Rusia pare foarte aproape, în timp ce discuțiile cvadripartite se pregătesc să fie reluate, ceea ce sporește speranțele de a pune capăt unui impas care a expus milioane de oameni la riscul de înfometare, scrie The Guardian.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat pentru ziarul spaniol El Pais, înainte de discuțiile de la Istanbul dintre oficialii ucraineni, ruși, turci și ONU, că Kievul crede că este foarte aproape de a ajunge la un acord pentru reluarea exporturilor.


UPDATE 14:08. Iranul a negat că ar fi furnizat Moscovei echipamente militare și, în special, drone, potrivit Nexta.

Iranul mai susține că nu intenționează să se implice în niciun fel în conflict și nu dorește o escaladare a situației.

Anterior, consilierul american pe probleme de securitate, Jake Sullivan, anunța că Iranul ar putea livra Moscovei sute de drone, ceea ce ar îmbunătăți capacitatea de recunoaștere a armatei ruse și, indirect, acuratețea atacurilor.UPDATE 13:55.Agenția de presă rusă RIA Novosti relatează că delegația rusă a sosit în Turcia pentru discuții privind exportul de cereale din Ucraina.

Ei citează o sursă diplomatică. Sursa le-a spus că există „încredere ridicată” în progresul discuțiilor de astăzi, la care delegațiile militare din Turcia, Rusia și Ucraina se vor întâlni cu o delegație ONU într-o locație secretă.


UPDATE 13:36. Ministerul rus al Apărării a declarat din nou că a provocat pierderi mari forțelor ucrainene în ultimele 24 de ore, susținând că a ucis cel puțin 425 de militari și a doborât trei avioane și nouă drone fără pilot.

În special, forțele ruse susțin că au ucis 350 de militari ucraineni în atacuri de înaltă precizie asupra unui șantier naval din Mikolaiv. De asemenea, ei susțin că au ucis sau capturat „un grup de sabotaj și recunoaștere” în zona Dementievka din regiunea Harkov.


UPDATE 12:45. Slovenul Martin Strel, în vârstă de 67 de ani, deţinătorul mai multor recorduri mondiale, a anunţat marţi că va înota circa 100 de kilometri în Dunăre, din România până în Ucraina, pentru a milita pentru pace, transmite EFE și Agerpres.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este bine nici pentru Rusia, nici pentru Ucraina, nici pentru restul lumii”, a declarat Strel la filiala slovenă a televiziunii regionale N1.

„Toţi şi-ar dori ca războiul din Ucraina să se încheie curând pentru că ar fi bine pentru toţi, iar eu, ca înotător, aş dori să contribui”, a adăugat el.

Potrivit postului de televiziune citat, proiectul lui Strel, care include mai multe ţări şi pe care înotătorul intenţionează să-l realizeze în acest an, se bucură de sprijinul Ministerului de Externe sloven.

UPDATE 12:10. Imaginile dimineții vin din Luhansk. În orașul din estul Ucrainei a luat foc unitatea de apărare anti-aeriană rusă.

Reprezentanții separatiștilor spun că au interceptat o rachetă ucraineană Tochka-U care s-a aprins. 🇺🇦Oficiali și jurnaliști ucraineni publică aceste imagini și spun că e vorba de o nouă explozie cu detonări al unui impresionant depozit de muniție.

Chiar dacă Ucraina nu a confirmat atacul, fostul lider separatist, colonelul FSB în rezervă Igor Strelkov spune că a fost lovit un depozit foarte mare de armament în care au fost stocate zeci de instalații Tochka U care au fost recent aduse aproape de linia frontului.


UPDATE 12:00. De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în dimineața zilei de 13 iulie, Rusia a pierdut aproximativ 37.570 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 100 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

 • tancuri - 1.649 (+0);
 • vehicule blindate de luptă - 3.832 (+3);
 • sisteme de artilerie - 839 (+1);
 • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 247;
 • echipamente de apărare aeriană - 109;
 • aeronave - 217;
 • elicoptere - 188;
 • echipamente auto și autocisterne - 2.704 (+7);
 • nave, bărci - 15;
 • drone de nivel operațional și tactic - 654 (+1);
 • echipamente speciale - 67;
 • rachete de croazieră - 155.

Ucraina nu dezvăluie informații despre pierderile în rândul armatei sale. Cu toate acestea, președintele Vladimir Zelenskiy a declarat că aproximativ 60-100 de militari ucraineni mor pe câmpul de luptă în fiecare zi, iar alți 500 sunt răniți.


UPDATE 11:15. Serviciul de presă al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei anunță că numărul morților ca urmare a unui atac cu rachete asupra satului Chasov Yar a ajuns la 47 de morți.

Printre morți se numără și un copil de 9 ani. Nouă persoane au fost salvate din dărâmături.

Până acum, salvatorii au curățat și demontat peste 400 de tone de elemente distruse ale clădirii.

Operațiunile de salvare sunt în desfășurare.


UPDATE 10:40. Germania nu va mai cumpăra cărbune rusesc de la 1 august, iar achiziţiile de petrol rusesc vor înceta la data de 31 decembrie. Este o schimbare majoră a surselor din care se aprovizionează cu energie prima economie europeană, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul german de Finanţe, Joerg Kukies, transmite Reuters și Digi24.

În viitor, cea mai mare provocare va fi acoperirea golului care va apărea în momentul în care întreaga Uniune Europeană va renunța la cele 158 de miliarde de metri cubi de gaze pe an pe care îi furnizează Rusia, a apreciat Joerg Kukies.

„Vom renunţa complet la cărbunele rusesc în câteva săptămâni", a declarat Joerg Kukies la un forum pe energie organizat la Sydney de Guvernul Australiei şi Agenţia Internaţională a Energiei.

Anterior, Rusia furniza 40% din necesarul de cărbune al Germaniei şi 40% din necesarul de petrol. "Oricine ştie care este istoria oleoductului Drujba, care a fost un instrument al imperiului sovietic în Europa de Est, ştie că eliminarea acestei dependenţe nu este un lucru uşor dar este ceea ce vom face în câteva luni", a mai spus Joerg Kukies.


UPDATE 10:00. Rusia continuă să bombardeze zonele critice în perspectiva unor viitoare campanii ofensive terestre, arată ultimele date ale Institutului pentru Studiul Războiului.

Este precizat că forțele aeriene și artileria rusă continuă atacurile, în timp ce ofensiva pe linia frontului este limitată.

Consilierul american pe probleme de securitate, Jake Sullivan, anunța că Iranul ar putea livra Moscovei sute de drone, ceea ce ar îmbunătăți capacitatea de recunoaștere a armatei ruse și, indirect, acuratețea atacurilor.

Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate și fără succes la nord de Slovyansk și la est de Siversk. Totodată, au efectuat mai multe atacuri terestre, fără succes, la nord de orașul Harkiv.

Surse ruse și ucrainene au raportat că atacurile ucrainene au ucis mai mulți ofițeri ruși în orașul Herson pe 10 iulie. Totodată, forțele ucrainene au continuat să lovească depozitele rusești de muniție de pe Axa de Sud.


UPDATE 09:20. 349 de copii au murit în urma agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina.

În dimineața zilei de 13 iulie 2022, peste o mie de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse.

Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor, 349 de copii au murit și peste 652 au fost răniți de diferite grade de gravitate.
UPDATE 08:50. Rusia și Ucraina urmează să țină primele discuții cu oficialii ONU și turci pentru a depăși impasul exporturilor de cereale care durează de luni de zile. O întâlnire cu cele patru părți va avea loc astăzi la Istanbul, în condițiile în care exporturile peste Marea Neagră continuă să fie blocate de navele de război rusești și de minele maritime plantate de Kiev pentru a evita un temut asalt dinspre mare, scrie The Guardian.

Negocierile sunt dificile din cauza suspiciunilor crescânde că Rusia ar încerca să exporte cerealele pe care le-a furat de la fermierii ucraineni din regiunile aflate sub controlul său.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a minimizat anterior așteptările de la discuțiile de la Istanbul. „Lucrăm din greu într-adevăr, dar mai este un drum de parcurs”, a declarat șeful ONU reporterilor.

La întâlnire vor participa delegații militare din cele trei țări și diplomați de la ONU.

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a spus că discuțiile se vor concentra „pe transportul în siguranță către piețele internaționale de cereale care așteaptă în porturile ucrainene”.

Turcia, membră NATO, și-a folosit bunele relații atât cu Kremlinul, cât și cu liderii susținuți de vest de la Kiev pentru a încerca să încheie un acord privind o modalitate sigură de a livra cerealele.

Ucraina estimează că până la 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în prezent în porturile sale. Turcia spune că are 20 de nave comerciale care așteaptă în regiune care ar putea fi încărcate rapid și trimise pe piețele mondiale.

Un plan al ONU propune ca navele să urmeze „coridoare” sigure care circulă între locația cunoscută a minelor.


UPDATE 08:25. Ucraina a lansat atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra forțelor ruse din sudul Ucrainei și a distrus un depozit de muniții din orașul Nova Kahovka din regiunea ocupată Herson.

Autoritățile locale instalate de Rusia au declarat că cel puțin șapte persoane au fost ucise și aproximativ 70 au fost rănite. Lovitura a avut loc după ce Washingtonul a furnizat Ucrainei sisteme avansate de artilerie mobilă HIMARS pe care Kievul spune că forțele sale le folosesc cu o eficiență crescândă. Zona are o importanță strategică pentru accesul la Marea Neagră și amplasarea la nord de Crimeea anexată de Rusia.


UPDATE 08:00. Armata ucraineană a distrus un depozit de echipamente și muniții rusești din Luhansk:UPDATE 07:45. Forțele ruse au tras de cel puțin 58 de ori, pe 12 iulie, asupra comunităților rurale Znob-Novhorodske, Shalihine, Bilopillia și Krasnopillia din regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei, spune guvernatorul Dmitro Zhivitski, citat de The Kyiv Independent.

O clădire rezidențială a fost avariată în timpul atacurilor. Nicio persoană nu a fost rănită.


UPDATE 07:20. Comandamentul Operațional „Sud” a raportat miercuri că a ucis 30 de soldați ruși și a distrus două depozite de muniții, un obuzier, un lansator de rachete multiple Uragan și patru vehicule blindate și militare. Avioanele de luptă rusești au încercat să respingă unul dintre atacurile asupra unui depozit de muniții trăgând cu rachete în avioanele Forțelor Aeriene Ucrainene.

Aviația ucraineană nu ar fi înregistrat pierderi, dar rachetele rusești au ucis un civil în Bashtanka și au distrus o centrală termică, a transmis armata ucraineană.UPDATE 07:00. Separatiștii proruși din Donețk au ridicat marți moratoriul privind pedeapsa cu moartea. Denis Pushilin, liderul reprezentanților Kremlinului din regiunea Donețk, a semnat pe 12 iulie un decret de ridicare a interdicției pedepsei capitale. Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu exclude executarea prizonierilor de război străini.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie și 12 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media