DOC/ USB și AUR au fuzionat oficial. Bilețchi: „Fărâmițarea polului unionist a încetat odată cu apariția noastră pe scena politică”

20 aprilie 2022, 14:04 Politică 460
Vlad Bilețchi și Valeriu Munteanu.  Sursa: Vlad Bilețchi/ Facebook

Partidul „Uniunea Salvați Basarabia” (USB) a fuzionat în mod oficial cu Partidul „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR), după ce în noiembrie 2021, formațiunea condusă și fondată de fostul ministrul liberal, Valeriu Munteanu, a decis că își schimbă denumirea în AUR.

„Scopul meu primordial odată cu lansarea în politică a fost și este coagularea segmentului unionist întru fortificarea forțelor și elementelor naționale pentru a putea fi la straja valorilor și obiectivelor naționale, de Reîntregire a neamului. În timpul campaniei electorale am făcut ceea ce părea imposibil, am coagulat aproape complet formațiunile și liderii unioniști, lucru care părea a fi o misiune imposibilă. Iar acum, am reușit fuziunea a două partide unioniste. Puzderia și fărâmițarea polului unionist a încetat odată cu apariția noastră pe scena politică și acest lucru trebuie să continue, chiar dacă mulți își doresc să ne găsim în continuare dezbinați și ușor de controlat”, a scris președintele AUR de la Chișinău, Vlad Bilețchi pe pagina sa de Facebook.


La 27 noiembrie 2021, congresul Uniunii Salvați Basarabia (USB), formațiune condusă și fondată de fostul ministrul liberal, Valeriu Munteanu, a decis că își schimbă denumirea. De astăzi, USB se va numii AUR, denumirea formațiunii parlamentare din România și cu numele onomim al căreia, Munteanu, alătrui de Vlad Bilețchi și Dorin Chirtoacă au participat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Anunțul despre aderarea USB la AUR a fost făcut încă în luna mai 2021. Atunci, înainte de alegerile parlamentare anticipate, liderul USB, Valeriu Munteanu anunța că aderă la proiectul AUR.

„Am considerat că trebuie să mergem împreună în aceste alegeri, să ne conjugăm eforturile, trebuie să ne integrăm organic în această mișcare a Alianțeii pentru Unirea Românilor, care militează și care muncește, inclusiv pentru Basarabia noastră. Dezideratele statutare și programatice ale USB adoptate la Congresul din iulie 2019 „națiunea, libertatea, familia și credința” coincid întocmai cu cei patru piloni fundamentali ai AUR”, spunea la acea vreme Valeriu Munteanu.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, AUR a acumulat 7216 de voturi, sau 0,49% din sufragii, cum mult sub pragul electoral de 5%.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media