VIDEO/ Arestovici, mesaj către moldoveni: „Sunteți dragii noștri vecini, vă stimăm, vă iubim. În momentul în care veți avea nevoie de suport, în orice situație, noi vom veni în ajutor”

5 mai 2022, 15:21 Ucraina 31056
Alexei Arestovici.  Sursa: trm.md

Alexei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy, a dat asigurări că țara sa va oferi sprijin Republicii Moldova, dacă vom avea nevoie de orice fel de ajutor. Tot el a transmis un mesaj de mulțumire poporului moldovean pentru suportul acordat refugiaților ucraineni care s-au adăpostit în țara noastră de ororile războiului.

„Vreau să transmit moldovenilor următorul mesaj: sunteții bunii noștri vecini, vă stimăm, vă iubim și vă prețuim. Vreau să vă spun un mare mulțumesc pentru că oferiți ajutor refugiaților, pentru poziția politică de susținere. Suntem în aceeași situație, pentru că de asemenea aveți răni care încă nu s-au tămăduit și se numește „Republica Moldovenească Nistreană”.

În momentul în care veți avea nevoie de suport, în orice situație, noi vom veni în ajutor, cu toate forțele noastre, deoarece sunteți prietenii și vecinii noștri”, a declarat Arestovici într-un interviu pentru TV8.


Amintim că anterior Arestovici a declarat că un scenariu ca armata din stânga Nistrului să intervină în R. Moldova ar crea „mari neplăceri” pentru țara noastră, iar cea mai bună soluție pentru R. Moldova, în acest context, este să ceară ajutorul Ucrainei și României.

„Poate fi o problemă serioasă pentru R. Moldova, care ar putea cere ajutorul Ucrainei sau României. Pe mulți moldoveni i-ar putea nemulțumi apelul la ajutorul românilor, pentru că există o asemenea poziție pentru mulți cetățeni că sunt popoare separate, dar limba este aceeași. Să zicem că sunt popoare diferite, nu neg, dar faptul că sunt vecini și cel mai probabil că România va răspunde la apel. Mai mult, România este o țară membră NATO, UE, iar aici ar putea fi tare «vesel».

Dar, trebuie să înțeleagă că și pentru noi R. Moldova este un vecin apropiat, apropiate ca destin, de aceea pot apela și la ajutorul Ucrainei”, a declarat Alexei Arestovici în cadrul interviului.

Întrebat dacă Ucraina ar fi capabilă să rezolve problema transnistreană, acesta a menționat că „o să ne descurcăm”, mimând pocnitul din degete de trei ori.

„Este un teritoriu al Moldovei suverane. Noi o putem face doar la solicitarea părții moldovenești”, a conchis Arestovici.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media