Un tablou pictat de Winston Churchill va fi scos la licitație, la New York: Pictura în ulei are o valoare estimativă de până la 2 milioane de dolari

20 iunie 2021, 12:04 Arte 124
Pictura în ulei, „The Moat, Breccles”, realizată de Winston Churchill.  Sursa: www.france24.com

Un peisaj pictat de Winston Churchill, unul dintre marii oameni de stat ai secolului XX va fi scos la licitaţie, la data de 23 iunie, de către casa de licitaţii Phillips din New York, scrie France 24.

Pictura în ulei, intitulată „The Moat, Breccles”, realizată de Churchill în 1921, are o valoare estimată de Phillips între 1,5 şi 2 milioane de dolari, departe de suma de 11,6 milioane de dolari cu care a fost vândută o altă creaţie a „Bătrânului leu”, scoasă la licitaţie în martie de Angelina Jolie prin casa Christie's.

Chiar dacă nu va doborî niciun record, acest peisaj - pe care Churchill l-a menţionat într-un eseu din decembrie 1921 intitulat „Painting as a pastime” - ar putea atrage atât pasionaţii de istorie, cât şi celebrităţile.

Churchill a păstrat pictura timp de 40 de ani, apoi a oferit-o, în 1961, cu patru ani înainte de moarte, prietenului său, magnatul Aristotel Onassis, după cum a explicat pentru AFP Jean-Paul Engelen, vicepreşedintele casei de licitaţii Phillips.

Magnatul a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar - numit „Ari's Bar” - de pe iahtul său, alături de opere de Vermeer, Gauguin, Le Greco şi Pissarro.

Acest „super-iaht”, denumit „Christina” - prenumele fiicei lui Onassis, a fost o fregată a marinei canadiene, cu o lungime de aproape 100 de metri. Ambarcaţiunea a participat la Debarcarea din Normandia, înainte ca Onassis să o achiziţioneze, după război, cu 34.000 de dolari.

Onassis a renovat generos ambarcaţiunea, cheltuind aproximativ 4 milioane de dolari, pentru a o face „una dintre cele mai incredibile structuri plutitoare” şi unul dintre locurile preferate ale magnatului, a spus Engelen. La bordul iahtului au urcat nume importante, precum Elizabeth Taylor, John F. Kennedy, Maria Callas, Richard Burton, Grace Kelly, prinţul Rainier al III-lea, Eva Peron.

După decesul lui Onassis, în 1975, la şapte ani de la căsătoria cu Jackie Kennedy, iahtul a fost vândut şi tot ce se afla la bord a fost depozitat. Recent, moştenitorii magnatului au decis să se despartă de tablou.

Pentru a-i atrage şi mai mult pe pasionaţii acestui melanj de istorie şi personalităţi, casa de licitaţii Phillips a reconstituit, în sălile sale expoziţionale de la New York, „Ari's Bar” - ce include şi imitaţii ale faimoşilor dinţi de balenă - şi a umplut rafturile cu sticle de şampanie Pol Roger, preferata „Bătrânului leu”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media